Search for content, post, videos

Cele mai bune metode pentru a combate bolile de inima

In Romania bolile cardiovasculare se numara printre cele mai comune cauze ale mortii, asa ca este foarte important sa aveti grija de sanatatea dumneavoastra.

Inima, la fel ca si sistemul circulator, este foarte sensibila la anumite stari si alimente, de aceea va trebui sa faceti cateva schimbari in viata dumneavoastra de zi cu zi daca va doriti sa nu mergeti niciodata la medic pentru tratament in aceasta privinta. Lyla.ro vine in sprijinul dumneavoastra cu cateva sfaturi utile, care sa va ajute in aceasta situatie, asa ca cititi in continuare.

Incepem cu o veste buna si anume, consumati ciocolata. Studiile au aratat ca ciocolata neagra contine antioxidanti precum flavanolul, care ajuta producerea vasodilatatorilor in organism, astfel evitand aparitia cheagurilor de sange, care se pot dovedi fatali. Atentie insa la ciocolata pe care o consumati pentru ca nu e vorba de cele mai ieftine din comert, ci de ciocolata care are cel putin 98% cacao si nu contine zahar!

Pasul doi este reprezentat de reducerea cantitatii de sare ingerata. Chiar daca mancarea este extrem de gustoasa, atunci cand se adauga sare din belsug trebuie sa stiti ca aceasta conduce cu usurinta la hipertensiune. Un alt efect negativ al consumului de sare este retentia de apa, care va poate si ingrasa repede. Consumati cat mai multe alimente proaspete si evitati mancarurile pre-pregatite.

Un alt studiu arata ca muzica are un efect foarte important asupra relaxarii dumneavoastra si, implicit, asupra sistemului cardiovascular. Optati pentru o muzica care va pune zambetul pe buze si va veti simti mult mai bine, iar pe langa asta va veti proteja si inima.

Ca de fiecare data, oricand este vorba despre sanatate trebuie sa aducem in discutie si exercitiile fizice. Daca acordati cel putin jumatate de ora pe zi pentru un pic de miscare puteti scadea riscul de imbolnavire a sistemului circulator cu pana la 30%.

loading...
<

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *