Search for content, post, videos

Ceaiuri pentru detoxifierea organismului

Vrei sa scapi de toxinele acumulate in organism? Nimic mai simplu! Ceaiurile pentru detoxifiere sunt cea mai ieftina si la indemana metoda.

Ceaiul de soc

Ceaiul de soc este printre cele mai recomandate, deoarece acesta elimină toxinele din organism foarte uşor, este diuretic şi, într-o mică măsură, laxativ. Îl poţi consuma neîndulcit datorită gustului său foarte plăcut şi este recomandat şi în curele de slăbire.

Ceaiul se prepară prin infuzarea florilor de soc uscate şi este excelent cu o felie de lămâie.

Ceai de anghinare

Ceaiul de anghinare se recomandă în special dacă eşti o persoană ce consumă multă carne bogată în grăsime. Ceaiul stimulează activitatea vezicii biliare şi uşurează suferinţa hepatică. Atenţie însă: ceaiul de anghinare nu se recomandă persoanelor care au pietre la fiere, iar cei care manifestă alergie la ceaiul de muşeţel, este posibil să fie alergici şi la anghinare, potrivit diete-sanatoase.ro.
Ceaiul de ghimbir şi lămâie

Acesta este cel mai bun detoxifiant recomandat, este un bun tonic şi un energizant natural excelent. Pentru ceai este bine să foloseşti bucăţi din ghimbir proaspăt, iar în cazul în care îţi doreşti o detoxifiere mai puternică, poţi folosi şi două sau trei linguriţe de păpădie uscată. Când ceaiul începe să se răcească, pune o felie de lămâie pentru savoare. Ceaiul se consumă călduţ.

Ceai de dafin cu muşeţel şi mentă

Este un remediu eficient împotriva balonării, îl poţi bea zilnic după mese şi se prepară prin infuzare.

Ceaiul de verbină şi rozmarin

Plantele verzi (le găseşti la raioanele hipermarketurilor) se amestecă cu două căni de apă clocotită şi se lasă două-trei minute la infuzat până când apa devine uşor verzuie. Acest ceai este un bun digestiv şi înlătură senzaţia de greaţă.

Ceai de păpădie

Ceaiul de păpădie stimulează activitatea stomacului, ficatului şi vezicii biliare, este un bun anticearcăn şi antioxidant, şi are acţiune diuretică.

Ceaiul pentru curăţarea colonului

Compus din volbură, flori de gălbenele, rădăcină de nalbă, flori de muşeţel şi fructe de shinduf, ceaiul se recomandă persoanelor ce suferă de constipaţie, sau celor ce trebuie să urmeze o detoxifiere înaintea unei colonoscopii.

Ceai de detoxifiere

Se găseşte în plafar şi conţine fructe de armurariu, frunze de ceai verde, fructe de anason, frunze de echinaceea, iarbă de trei-fraţi-pătaţi, iarbă de merişor, flori de muşeţel, flori de soc şi frunze de ştevie dulce. Stimulează sistemul imunitar şi combate flatulenţele.

Ceaiul verde

Este cel mai recomandat şi folosit antioxidant din toate timpurile, iar ca şi ceaiul negru, ceaiul verde are capacitatea de a detoxifia sângele.

<

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *