Search for content, post, videos

Ce trebuie sa stii despre sticlele de ulei pe care le cumperi de la supermarket

Persoanele ale caror diete contin alimente bogate in uleiuri vegetale au sanse mai mari de a dezvolta dementa in timpul vietii. Conform oamenilor de stiinta, uleiul provoaca depuneri pe creier, un precursor al bolilor neurodegenerative.

Daca in urma cu zeci de ani americanii erau ingrijorati de rata crescuta a bolilor de inima si au cerut cetatenilor sa renunte la grasimile saturate, acum, Dr. Catherine Shanahan, nutritionist si medic de familie spune ca sfaturile de atunci au fost o mare greseala.

“Restaurantele si alte localuri au apelat la uleiurile vegetale datorita costului redus si a disponibilitatii. Uleiul de masline, de exemplu, este de 10 pana la 50 de ori mai scump decat uleiul vegetal”, spune Shanahan.

Citeste si: Ce se intampla in organismul tau daca consumi ceapa macerata in ulei de masline?

Ba mai mult, ea sustine ca oamenii ar trebui sa-l inlocuiasca cu ulei de masline, de cocos, de avocado sau chiar de alune, intrucat uleiurile vegetale ii fac pe oameni sa se simta mai obositi si poate provoca migrene, dar si boli neurodegenerative precum Alzheimerul sau dementa. “Uleiurile vegetale provoaca stresul oxidativ, care distruge membrana creierului, rezultatul fiind aparitia plagilor pe creier”, spune ea.

De asemenea, un raport efectuat de European Food Safety Authority a aratat, de asemenea, ca anumiti compusi din uleiul de palmier este geotoxic si cancerigen. Cu alte cuvinte, acesta pune in pericol functiile fiziologice si biochimice ale corpului, astfel ca poate provoca probleme la inima, rinichi, ficat si chiar plamani.

loading...
<

1 comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *