Search for content, post, videos

Ce trebuie sa stii despre spuma care se formeaza in timp ce fierbi carnea! Nu o vei mai indeparta niciodata

Atunci cand pui carnea pe foc, iar apa incepe sa fiarba se formeaza o spuma pe care mai toate gospodinele aleg sa o indeparteze, insa acest lucru este total gresit.

Conform specialistilor, spuma care se formeaza in apa atunci cand punem carnea la fiert reprezinta de fapt proteine supuse procesului de coagulare.

Proteinele si sarurile minerale se dizolva in apa atunci cand carnea este pusa la fiert in apa rece, motiv pentru care ar trebui sa nu o indepartati. De asemenea, daca carnea este pusa direct in apa clocotita, proteinele vor ramane in carne.

Asadar, daca va doriti sa folositi doar carnea, atunci o puteti pune direct in apa rece. Daca vreti, in schimb, o zeama delicioasa, nu mai indepartati toata spuma.

Este musai, insa, sa fie indepartata spuma de culoare inchisa, intrucat aceasta contine celule de sange.

Pentru ca aceasta spuma sa nu mai iasa la suprafata trebuie doar sa puneti o ceapa in oala atunci cand fierbeti carnea. In cazul in care s-a depus pe fundul vasului si vreti sa o indepartati, puneti o cana cu apa rece.

De asemenea, daca vrei sa fierbi mai repede carnea, adauga in oala o lingurita cu bicarbonat de sodiu. Sau, daca esti de moda veche si preferi trucurile de la bunica, adauga in oala in care fierbe carnea un pahar cu tuica ori o lingurita cu zahar. Cand carnea s-a fiert bine, poti sa adaugi legumele.

loading...
<

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *