Search for content, post, videos

Ce spun ochii tai despre sanatatea ta. Afla daca ai nevoie urgent de medic

machiaj efect marie a ochilor

Se spune ca „ochii sunt oglinda sufletului”, insa mai usor de demonstrat este ca afirmatia „ochii sunt oglinda sanatatii”, caci ei pot indica o serie intreaga de probleme medicale.

Ochii arata cat de stresat esti

Ai observat la un moment dat, de regula in a doua parte a zilei sau chiar seara, ca ti se incetoseaza vederea in fata monitorului sau a diverselor hartii pe care le ai in fata? Ei bine, acesta este un semn de stres. Practic, incetosarea vederii indica un nivel ridicat de stres. De ce? Pe fond de stres, se acumuleaza lichid sub retina, fapt care tulbura acuitatea vederii.

Ochii arata daca ai tensiune arteriala ridicata

Tensiunea arteriala ridicata, „ucigas tacut” – dupa cum este cunoscut in lumea medicala, poate fi descoperita prin analizarea atenta a ochilor si a vederii. Desi hipertensiunea nu prezinta simptome foarte evidente, ea fiind descoperita abia atunci cand apar probleme grave de sanatate, ochii pot spune multe despre aceasta afectiune. Tensiunea arteriala ridicata genereaza schimbari la nivelul vaselor de sange ale retinei. Daca oftalmologul observa ca vasele de sange de la nivelul retinei sunt mai subtiri sau mai late decat ar trebui, este necesara o vizita urgenta la cardiolog, caci circulatia sangelui este problematica.

Ochii iti spun daca ar trebui sa mananci mai multi morcovi

Daca ai probleme cu vederea pe timpul noptii, inseamna ca trebuie sa cresti aportul de legume si fructe bogate in vitamina A, cum sunt morcovii, spre exemplu, dar si spanacul si cartofii dulci. Problemele de vedere pe timpul noptii arata, practic, o deficienta de vitamina A in organism.

ochii arata daca ai inflamatii in corp

Te-ai trezit cu ochii umflati dimineata, cu o senzatie de disconfort la nivel oculat, desi ai dormit cel putin opt ore pe noapte si ai evitat alcoolul in ultimele saptamani? Atunci s-ar putea sa suferi de o inflamatie undeva in corp. Roseata, umflaturile si senzatia de disconfort la nivelul ochilor sunt un semnal clar al existentei unei inflamatii undeva in corp.

Ochii care iti spun daca ai probleme cu tiroida

Unele persoane au ochii usor bulbucati de la natura, insa, in 50% din cazuri de ochi bulbucati exista o problema tiroidiana. De altfel, mai cu seama in cazul femeilor, cele care au ochii bulbucati sufera, de regula, de hipertiroidie.

Ochii arata daca ai sau nu diabet

Un simplu consult oftalmologic poate arata daca suferi sau nu de diabet. De ce? Oscilatiile glicemiei cauzeaza modificari la nivelul vaselor de sange ale retinei. De altfel, din acest motiv diabeticii dezvolta, in timp, probleme de vedere.

Ochii dezvaluie problemele psihice

Persoanele care prezinta tulburari psihice prezinta alt tipar atunci cand privesc ceva anume. Spre exemplu, persoanele depresive obisnuiesc sa se uite la o poza foarte trista mai mult timp decat o persoana care nu sufera de depresie. A privi mai mult timp sau prea putin timp anumite obiecte din jur, asadar schimbarea tiparului este un indiciu frecvent al unor tulburari psihice precum anxietatea, schizofrenia sau tulburarea bipolara.

 

loading...
<

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *