Search for content, post, videos

Ce se intampla in organismul tau daca mananci varza! Efectele sunt nebanuite

O comoara pentru sanatate este, fara doar si poate, varza, motiv pentru care n-ar trebui sa lipseasca din alimentatia ta, ea fiind folosita frecvent ca tratament pentru constipatie, ulcer gastric, dureri de cap, obezitate, afectiuni ale pielii, eczeme, icter, scorbut, reumatism, artrita, guta, tulburari oculare, boli cardiace si boala Alzheimer.

Avand un continut bogat de mangan, fibre dietetice, calciu, magneziu si potasiu, dar si vitamine, intre care C, B6, A, K si E, varza este un detoxifiant bun, in sensul ca purifica sangele si elimina toxinele, precum si efectele date de radicalii liberi.

De asemenea, in frunzele verzei se afla o serie de complexe de cadmiu, ce contin si glutamina, care este recunoscuta pentru proprietatile antiinflamatoare. Astfel, consumarea acesteia poate reduce efectele multor tipuri de inflamatii, iritatii, alergii, dureri articulare, febra si diverse tulburari ale pielii.

Studii de specialitate au aratat ca varza are proprietati antioxidante puternice, astfel ca elimina efectele date de radicalii liberi din organism, ceea ce inseamna ca reduce semnificativ riscul de contractare a cancerului si a bolilor de inima. Ba mai mult, varza rosie are un numar de compusi anticancer, cum ar fi lupeol, sinigrina si sulforafan (izotiocianat derivat din glucozinolat).

Printre altele, varza este bogata in polifenoli, ceea ce inseamna ca reduce riscul de aparitie a bolilor cardiovasculare prin reducerea tensiunii arteriale si prevenirea acumularii plachetelor.

<

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *