Un aliment care nu este prea indragit de multi romani este, fara doar si poate, tofu. Realizat din lapte de soia, acest produs care isi are originile in China, poate fi comparat cu branza vegetala, intrucat este obtinut aproape la fel ca si branza ricotta.
Ba mai mult, conform specialistilor se pare ca are numeroase beneficii pentru sanatate, motiv pentru care ar trebui sa faca parte din dieta oricarei persoane.
Faptul ca o alimentatie bazata numai pe carne nu este sanatoasa nu e niciun secret pentru nimeni, motiv pentru care multi oameni au inceput sa consume tofu, care este o sursa bogata de proteine de o calitate excelenta, ce contin acizi aminati esentiali. Ba mai mult, are putine calorii, 100/100 grame si este bogat in calciu.
Daca te-ai intrebat vreodata ce se intampla in corpul tau daca vei alege sa consumi tofu constant, ei bine, afla ca este bogat in Omega 3, astfel ca previne riscurile de aparitie a bolilor cardiovasculare.
Ajuta, de asemenea, la o buna digestie si asigura mentinerea sanatatii colonului, iar fitoestrogenii regasiti in compozitia de tofu asigura un rol protector in cancerul de san.
Gasit sub diferite forme, intre care tofu extra ferm, cremos, preparat sub forma de sosuri, inghetat la branza, acest ingredient ar trebui sa fie nelipsit din alimentatia t, mai ales ca are proprietatea de a regla nivelul de colesterol din sange, dar si trigliceridele, astfel ca ajuta la mentinerea sanatatii cardiovasculare.
Tofu este recomandat, de asemenea, si persoanelor care se confrunta cu hipertensiune arteriala, intrucat are puterea de a o regla.
De asemenea, persoanele care aleg sa consume tofu ar trebui sa fie atenti la alergi, intrucat in cazul in care este preparat necorespunzator ar putea influenta negativ functionarea organismului.