Search for content, post, videos

Ce se intampla in organismul tau daca mananci coaja de paine crocanta

Nicio persoana nu poate sa reziste tentatiei de a manca paine calda, iar de multe ori, coaja de paine crocanta este preferata. Totusi, specialistii atrag atentia ca aceasta contine substante nocive pentru sanatate, motiv pentru care n-ar trebui sa fie consumata.

Concret, in momentul in care coca e bagata la cupor trece printr-un proces nociv care transforma produsul de baza intr-o paine toxica. Potrivit nutritionistilor, coaja de paine este si cancerigena.

Conform expertilor, coaja de paine contine acrilamida, o substanta regasita si pe suprafata altor alimente procesate termic, intre care cartofii prajiti sau carnea facuta pe gratar ori prajita, iar de cele mai multe ori, acesta afecteaza colonul.

Potrivit unor studii de specialitate realizate de oamenii de stiinta in 2015, aceasta substanta face parte din topul celor cu potential cancerigen. De aceea, pentru a preintampina aparitia acrilamidei, specialistii din alimentatie de la Comisia Europeana recomanda ca painea sa fie coapta la temperaturi mult mai reduse, astfel ca preparatul sa aiba o coaja mai deschisa la culoare.

De asemenea, se pare ca in cazul in care painea e prea coapta ii creste indicele glicemic, ceea ce face ca painea sa fie si mai toxica si mai periculoasa pentru persoanele care vor sa slabeasca.

Pentru a va proteja de efectele nocive ale acestei substante este bine ca orice produs preparat acasa, fie ca e vorba de paine, carne la gratar sau prajituri este bine sa nu se arda, iar in cazul in se intampla asta, acea parte sa fie indepartata.

loading...
<

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *