Search for content, post, videos

Ce se intampla in organism daca mananci sparanghel! Beneficiile uluitoare pe care le are asupra sanatatii

Desi este utilizat in alimentatie foarte putin la noi, sparanghelul ar trebui sa fie prezent in dieta oricarei persoane, intrucat este o sursa excelenta de vitamine si minerale, fapt pentru care are numeroase beneficii asupra organismului.

Conform specialistilor in medicina naturopata, sparanghelul contine 288 de miligrame de potasiu, iar printre beneficii se numara proprietatea de a reduce grasimea de pe abdomen. De asemenea, sparanghelul contine si fibre, ce imbunatatesc digestia, dar ajuta si in detoxifierea organismului.

Printre altele, sparanghelul este bogat in glutation, un aminoacid cu proprietati antioxidante care protejeaza celulele de radicalii liberi si toxine, astfel ca ne mentine pielea tanara si radianta, ca la 20 de ani.

Se pare ca forma sugestiva a sparanghelului este cea care, de fapt, face din aceasta leguma un foarte bun afrodiziac. Ba mai mult, francezii numesc sparanghelul asperge, un termen care de regula este asociat cu…penisul.

De asemenea, sparanghelul are un aport bogat de vitamina K, ce ajuta la dezvoltarea si cresterea densitatii osoase, astfel ca previne osteoporoza si osteoartrita. Contine, de asemenea, si inulina, ce este extrem de benefica in dezvoltarea bacteriilor considerate prietenoase pentru organism, facand astfel digestia un proces mult mai usor.

Ca sa te bucuri din plin de proprietatile benefice ale sparanghelului optati sa-l consumati sub forma de supe ori ca garnitura la peste ori fructe de mare. Sparanghelul este perfect in diete si poate fi consumat ca garnitura langa carne, fara riscuri. Atentie insa! Ca sa-si pastreze calitatile nutritive, gatiti-l fie pe gratar, fie fiert la abur.

loading...
<

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *