Search for content, post, videos

Ce se intampla in corpul tau dupa cei bei bauturi de tip “cola”

Potrivit unei publicatii cu profil medicinal, exista mai multe lucruri nocive care se intampla in corpul tau la scurt timp dupa ce bei bauturi de tip “cola”.

Efectul bauturilor de tip “cola” asupra organismului este insa in continuare debatut de catre cercetatori, avand in vedere ca in compozitia lor, in mare majoritate, exista acid fosforic, sirop de porumb, caramel, arome naturale si cafeina, in doze care nu sunt nocive pentru organism.

Cu toate acestea, potrivit healthyfoodplace.com, exista o serie de lucruri neplacute ce se intampla in corpul tau dupa cei bei bauturi de tip “cola”. Mai precis, este vorba despre efectele dupa consumul unei doze, dupa cum urmeaza.

In primele 10 minute dupa consum, in sistemul digestiv patrunde o doza destul de mare de zahar care poate genera o senzatie de greata unor persoane. Efectul de greata este inhibat insa de catre acidul fosforic.

La 20 de minute dupa ce bei bauturi de tip “cola”, cantitatea mare de zahar ajunge in sange, ducand astfel la o eliberare mare de insulina de la pancreas. Surprusul de zahar din sange va fi transformat de ficat in depozite de grasime.

La 40 de minute dupa consum, cafeina est absorbita in corp si creste tensiunea arteriala.

Dupa 45 de minute, sustine sursa citata, sistemul nervos produce dopania, hormon care actioneaza asupra centurlui placerii din creier.

La o ora dupa consumul unei doze de bautura de tip “cola”, metabolismul incetineste si acidul fosforic din intestine incetineste sau impiedica absorbtia magneziului, a zincului si a calciului.

 

loading...
<

1 comment

 • <cite itemprop="author">alex2768</cite>

  Oferta extraordinara de
  lucru! Toti oamenii care lucreaza cu noi se declara
  multumiti! Nu este necesara niciun fel de experienta! Oferim curs gratuit si
  complet de instruire de la zero! Selectam urgent dezvoltatori de proiect pentru
  piata nationala si mondiala. Plata castigurilor realizate este garantata prin
  contract legal. Se lucreaza part-time (in timpul liber) sau full-time, la
  alegere. Cerem seriozitate maxima si dorinta de a invata ceva absolut nou si de
  viitor. Va oferim alte detalii dupa ce trimiteti textul ”Info” la adresa de
  email: [email protected]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *