Search for content, post, videos

Ce se intampla dupa ce mori: corpul dupa deces

Va prezentam cateva aspecte bizare, unele foarte neplacute ale corpului dupa moarte.

 

Scenele cu persoane moarte sunt frecvente in filme si de nelipsit pe internet, insa putine persoane stiu cu adevarat ce se intampla cu corpul uman dupa deces. Va prezentam cateva aspecte bizare, unele foarte neplacute ale organismului decedat.

 

1. Parul si unghiile par ca cresc in continuare

 

Exista un mit in ceea ce priveste cresterea parului si a unghiilor dupa deces. Insa este doar o aparenta. Practic, pielea persoanei decedate se deshidrateaza, motiv pentru care se rastrange peste tot, fapt care face ca unghiile si parul sa pare mai lungi, explica medicul Robert D. Webster, autor al lucrarii „Does This Mean You’ll See Me Naked? Field Notes from a Funeral Director”.

 

2. Corpul decedat intepeneste

 

Rigor mortis, aceasta este denumirea stiintifica a procesului de intepenire a corpului de dupa moarte, care are loc in urma eliminarii din corp a trifosfatului de adenozina, acea substanta care ne ajuta sa ne relaxam muschii, explica medicul legist Judy Melinek. Intepenirea corpului apare in interval de 2 pana la 4 ore dupa deces, procesul de rigor mortis fiind complet in aproximativ 6-12 ore dupa moarte.

 

3. Faci pe tine

 

Inainte de rigor mortis, asadar in primele 2 ore de dupa deces, corpul se relaxeaza. Fiecare muschi din corp se relaxeaza, fapt care nu mai permite mentinerea sub control a vezicii urinare si a intestinului gros. Astfel se produce urinarea si defecarea dupa deces. Procesul excretor de dupa moarte este, insa, mult mai redus cantitativ decat in timpul vietii.

 

4. Ridurile dispar imediat

 

Din moment ce muschii se relaxeaza imediat dupa deces, toata tensiunea de la nivelul epidermei dispare la randul ei, motiv pentru care si ridurile dispar, mai cu seama cele de pe frunte.

 

5. Corpul scoate sunete

 

Doar pentru ca organismul e mort, nu inseamna ca in el nu mai exista aer, iar acesta incepe sa iasa treptat din corp generand tot felul de sunete ciudate care aduc mult cu ragaitul sau flatularea.

loading...
<

67 comments

 • <cite itemprop="author">Cristi.V</cite>

  Da,lucrurile astea se stiu,numai pe cine nu intereseaza nu stie.
  Dar de ce nu vorbesc si ce se intimpla cu sufletul dupa deces,unde este dus si ce viziteaza timp de 40 de zile pina ce ii da sentinta,sau mai bine spus pina il aseaza la locul lui pt (totdeauna) pina la reinviere.

 • <cite itemprop="author">George Opaina</cite>

  Sursa: http://www.loribalogh.ro

  Ce se intampla dincolo de pragul mormantului ? Unde sunt cei ce nu mai sunt printre noi ? Daca au plecat dintre noi, unde s-au dus ei ? Sunt intrebari la care, de cand exista moartea pe pamant, omenirea cauta un raspuns. Unii, ca sa se consoleze pe ei insisi sau pe cei din jur, spun ca cei disparuti s-au dus printre ingeri, privindu-ne cu compatimire de pe campiile vesnic verzi ale raiului. Altii cred cu convingere ca cei rai ajung in iadul cel vesnic in care vor suporta suferinte inimaginabile pentru pacatele pe care le-au facut in aceasta viata. Iar altii nu cred in nimic, afirmand ca raiul si iadul sunt aici pe pamant…
  Ce are de spus Biblia despre moarte ?
  – Moartea este privita in Biblie ca fiind un “somn”. Peste 50 de versete biblice folosesc aceasta comparatie:2 Imparati 14, 29; 15, 7. 22. 38; Daniel 12, 2; Ioan 11, 11-14. Dupa cum in timpul unui somn profund omul este rupt de realitatea inconjuratoare, fara sa perceapa scurgerea timpului, la fel, in timpul mortii, nu exista constienta de sine.
  – Moartea este procesul invers creatiunii. Daca creatiunea o putem asocia unei operatii de adunare, moartea o putem asocia unei operatii de scadere: Psalmul 104, 27-29; Eclesiastul 12, 7; Iacov 2, 26.
  Suflet viu ( omul ) – suflarea de viata (duh ) = trup fara viata ( tarana )
  Ceea ce retrage Dumnezeu la moartea omului este exact ceea ce i-a dat la nastere, adica suflarea de viata
  ( scanteia de viata, principiul vietii ), care este o energie impersonala, inconstienta de sine.
  Ce spune Biblia despre nemurire ?
  – Conform celor scrise in Biblie, singurul care are nemurirea este Dumnezeu: 1 Timotei 1, 17; 6, 16.
  El este singurul care are in Sine Insusi izvorul vietii, fara sa depinda de o sursa exterioara de viata: Psalmul 36, 9. Toate fiintele din univers create si necazute in pacat ( ingerii, locuitorii altor lumi ) au fost inzestrate de Creator cu nemurire conditionata de ascultare.
  – Desi intalnim in Biblie cuvantul “suflet” de circa 1600 de ori, niciodata nu se afirma ca acesta ar fi nemuritor. Dimpotriva, Biblia spune ca sufletul omului este muritor: Ezechiel 18, 4 up. 20.
  De unde provine invatatura despre nemurirea sufletului ?
  – Biblia ne vorbeste despre prima minciuna spusa de “sarpele cel vechi” ( Diavolul si Satana – Apocalipsa 12,9; 20, 2) in gradina Edenului primilor oameni: “Hotarat ca nu veti muri!” :Geneza 3, 4.
  Aceasta minciuna a patruns treptat in invataturile tuturor religiilor lumii, in crestinism intrand prin invatatura filozofiei lui Platon, care a influentat gandirea multor parinti ai bisericii crestine.
  Cum descrie Biblia starea omului in moarte ?
  – Iov 7, 9-10: Cel mort nu se va mai intoarce niciodata in casa lui si nu-si va recunoaste locuinta.
  – Iov 14, 10-12: Moartea este un somn din care omul nu se va scula inainte de incheierea istoriei pacatului.
  – Psalmul 6, 5; 88, 10-12; 115, 17-18: Mortii nu-L pot lauda pe Dumnezeu in locuinta mortilor.
  – Eclesiastul 9, 5-6. 10: Mortii nu stiu nimic. In locuinta mortilor nu mai exista nici stiinta, nici intelepciune, nici activitate.
  De ce invatatura nebiblica a nemuririi sufletului este lipsita de logica ?
  – In Scripturi sunt o multime de texte si pasaje care ar ridica serioase semne de intrebare daca ar fi acceptata teoria nemuririi sufletului. Iata doar cateva din ele: Ioan 14, 2-3 ( daca cei drepti ar merge in rai dupa moarte, ce logica ar avea aceasta fagaduinta ? ); Matei 24, 30-31 ( adunarea alesilor lui Dumnezeu se va face la sfarsitul timpului, nu la moarte ! ); Matei 16, 27; Apocalipsa 22, 12 ( Domnul Iisus va da rasplata celor credinciosi la revenirea Sa, nu la moartea lor ! ); Daniel 12, 2.13 ( Dumnezeu il asigura pe Daniel ca isi va primi raspalata la sfarsitul timpului, nu la moarte ! ); Ioan 11, 35 ( daca Lazar s-ar fi aflat in rai, dupa moartea lui, atunci de ce plangea Iisus la mormantul lui ? ).
  “Adventistii de Ziua a Saptea cred ca plata pacatului este moartea. Dar Dumnezeu, care singur are nemurirea, va da viata vesnica celor rascumparati ai Sai. Pana in ziua aceea insa, moartea este o stare de inconstienta pentru toti oamenii. Cand Domnul Christos, care este viata noastra, Se va arata, cei neprihaniti in viata vor fi glorificati si luati ca sa intampine pe Domnul lor.”

 • <cite itemprop="author">Gabriel</cite>

  Omule faci mari confuzii şi te rătăceşti! interpretezi Biblia cum crezi tu sau mai bine zis cum ai fost „învăţat”. Starea omului în moarte, la care faci referire şi citatele se referă la cei „morţi” adică la cei morţi sufleteşte, căzuţi în iad şi la faptul că după moarte nu mai poţi să faci fapte nici bune nici rele…

 • <cite itemprop="author">Cristi.V</cite>

  Gabriel noi toti astia muritori nu mai putem face absolut nimic,odata ce ai inchis ochii ii gata,ti se inchid toate usile si ferestrele.Dar in schimb pot sa faca cei care au ramas de tine in casa sau copii daca sunt casatoriti,daca nu,nu pt ca nu este primit nimic pina ce se casatoresc.Deci sa nu intelegem gresit pt ca fiecare persoana intelege ceea ce vrea si face cum vrea,dar odata ce ai fost un om RAU si ai facut mai multe lucruri rele decit bune,atunci sufletul tau se duce saracul in focul iadului si daca aici pe pamint nu are cine sa-i faca ceea ce trebuie sa-i faca atunci o sa fie vai de el suflet.
  Aici fac referire la persoanele care nu au nici un D-zeu si care vad numai petreceri,bauturi,desfrinari,femei care isi omoara prunci,bogatasi,si etc.La toti acestia o sa le mearga sufletul in iad,daca nu se intorc din drum lor gresit la timp.
  Se pare ca in ziua de astazi sunt mai multe persoane rele decit bune,si o sa fie vai de sufletul lor ca chinuit o sa mai fie.

 • <cite itemprop="author">Popa Pius</cite>

  Sufletul este acea energie care s-a risipit, ca dintr-o baterie Leclanche. Iar ce ramine, sint diferite chimicale ce se descompun.

 • <cite itemprop="author">Gabriel</cite>

  Da Cristi cam aşa este… şi în primul rând există MILOSTENIA fără de care nu avem multe şanse. Mila Domnului Dumnezeu Adevărat Iisus Hristos ne poate salva mai ales dacă suntem milostivi cu cei săraci, sărmani şi necăjiţi.

  Aici sunt detalii care pot să fie bune răspunsuri pentru cei care îşi pun întrebări
  http://www.sfaturiortodoxe.ro/pr_mitrofan.html

  Mulţumesc. Sănătate şi tot ce-i bun. Post Luminat şi să ne crească Dumnezeu putinţa. Doamne Ajută.

 • <cite itemprop="author">Wolf Grieb</cite>

  NU VA MAI IMBATATI CU APA RECE……DUPA MOARTE NU MERGETI NICAIERI………

 • <cite itemprop="author">C.cosmin43</cite>

  Defapt Crestinismul si in general Ortodoxia spune ca sufletul persoanei decedate nu primeste rasplata sau pedeapsa pe care o merita in urma traiului de pe pamant dar spune ca in timpul vietii prin faptelele pe care le facem ne creem un loc al nostru in lumea de dincolo pe care in functie de faptele noastre il putem face cald si placut sau rece si neprimitor in care sufletul va sta pana la a doua si infricosatoare venire a Domnului nostru Isus Cristos . Sufletul celui mort poate fi „salvat” de la pedeapsa prin rugaciunile pe care cei ramasi pe pamant le inalta Domnului spre iertarea pacatelor celui mort.

 • <cite itemprop="author">Romeo Ionescu</cite>

  pentru că omul s-a dezvoltat intelectual foarte mult în zeci de mii de ani de existență, poate să comunice, să gândească, să descopere natura și diversele ei legi, a ajuns să creadă multe, să-și închipuie multe, adevărat sau fals. Religia creștină nu este nici cea mai veche, nici singura pe acest pământ, dar este caracteristică ființei umane. Omul nu este singura vietate, mai sunt atâtea animale pe acest pământ. Oare de ce credem că noi existăm și după moarte și nu pisicile, câinii, elefanții sau oricare alte specii ? Pentru că ne împăcăm greu cu ideea că va veni o vreme când nu vom mai fi. De aceea s-a inventat reîncarnarea, credințe despre suflet, religie, strigoi sau fantome. Până când acestea nu vor putea fi explicate științific, fizic sau chimic, ne putem închipui orice, putem să avem dreptate sau să fim în eroare. Sper să mai fie multe generații după noi pe acest pământ și, cine știe, peste mii de ani poate ne vom întoarce toți pe acest pământ, intr-o formă sau alta. Este clar, după moartea fizică, vom ajunge într-o cutie de lemn, sau într-un cearceaf, vom ajunge sub pământ, unde materia va putrezi și va reveni în circuitul natural.

 • <cite itemprop="author">Cristi.V</cite>

  Doamne ajuta Gabriel,si D-zeu sa-ti dea multa sanatate,pace si intelegere tie si intregi tale famili.
  D-zeu sa fie cu voi cu toti la fiecare pas si sa-l aveti in inimile voastre tot timpul,ca bun este Domnul si minunate sunt toate cararile lui.

  Doamne ajuta la toata lumea.

 • <cite itemprop="author">alin</cite>

  Gabriele, daca mila Domnului o primim numai „daca” suntem milostivi cu cei saraci inseamna ca nu e mila nici har ci este ceva datorat. MILA si HARUL le primesti fara meritele tale personale. Asta este manuirea prin credinta. Cealalta e prin fapte adica nu e valabila. Incearca sa iesi din tiparul bisericii care te-a format si vei descoperi pe ADEVARATUL DUMNEZEU. Vei descoperi ca mantuirea o da Dumnezeu …altfel. Vei descoperi neconcordante intre ce zice biserica ortodoxa si ce zice Cartea Sfanta. Incepe sa citesti poruncile si vei intelege. Dumnezeu sa te binecuvanteze.

 • <cite itemprop="author">Stamate Mirela</cite>

  42.Si-I zicea lui Iisus: „Pomeneste-ma, Doamne, cand vei veni intru imparatia Ta!”
  Mt 16:28

  43.Iar Iisus i-a zis: „Adevar iti spun Eu tie: astazi vei fi cu Mine in Rai!”

  Omul a fost facut dupa Chipul si asemanarea lui Dumnezeu,adica cu 2 picioare si nu cu trompa de elefant si i-a dat suflare de viata ,suflet ,Pisicuta a fost facuta alaturi de buburuza doar prin cuvant,

  .Si a zis Dumnezeu: „Puiasca apele puita de fiinte vii

  14; si pasari sa zboare peste pamant in largul tariei cerului!” Si a fost asa:

  21.A facut Dumnezeu inotatoarele cele mari 15 si toate fiintele vii care misuna, si pe care apele le puiesc dupa felul lor, si toate pasarile inaripate dupa felul lor. Si a vazut Dumnezeu ca este bine.

  Acasta este diferenta intre noi,oamenii si girafe.

  Daca crezi acestea nu ai nimic de pierdut, dar daca nu crezi si sunt adevaruri ce te vei face cand vei parasi acest pamant, caci nimeni nu a mostenit timpul,mai gandestete!

 • <cite itemprop="author">Mihnea</cite>

  „…omul s-a dezvoltat intelectual foarte mult…”

  Amuzant.

 • <cite itemprop="author">Aurelia Marcu</cite>

  Gresesti,Lupule! Trezeste-te!!

 • <cite itemprop="author">Aurelia Marcu</cite>

  Pius,si…. de unde avem acea energie?Ai fost la capataiul vreunui om cand a murit?S-ar putea sa cauti prima biserica ,si sa te spovedesti!!Sunt putini cei care mor ,,in pace”.Mai cerceteaza .

 • <cite itemprop="author">C Florin Ionut</cite>

  Daca nu esti „nascut” din nou in Iisus si nu-L urmezi prin credinta ,poti sa faci tu fapte bune in fiecare zi,asta nu-ti mantuieste sufletul!Altfel daca putea fi omul mantuit prin fapte bune,nu-L mai trimitea pe Fiul sau sa moara pt tine si mine,si toti oamenii..pt ca era de ajuns sa faci o fapta buna si gata erai „mantuit”

  „Cine va crede si se va boteza,va fi mantuit,dar cine nu va crede va fi osandit” Marcu 16:16

  „Caci prin har ati fost mantuiti,prin credinta.Si aceasta nu vine de la voi,ci este darul lui Dumnezeu.Nu prin fapte ca sa nu se laude nimeni” Efeseni 2: 8-9

  Poate vei spune dar am fost botezat cand eram mic,da!..dar atunci cand ai fost botezat ..,ai fost botezat fara sa-ti marturisesti credinta,este ca si cum cineva spune DA in locul tau la starea civila, de aceea este necesar botezul si nasterea din nou in Iisus Hristos si sa-ti declari Credinta in Isus!

  In al-2-lea rand:: Nu prin fapte bune si matanii si post esti mantuit,ci prin Credinta,iar faptele bune,rugaciunile si postul sunt rodul Credintei!

  PS: Acest mesaj nu are scop convingerea de schimbare sau convertire a religiei sau a unui anumit cult! Citeste Biblia si ea te va lumina!Nu lasa sufletul sa cada prada in „traditii si obiceiuri” care duc spre moartea sufletului! Domnul sa te lumineze si sa te cerceteze!

 • <cite itemprop="author">ultrASRoma</cite>

  Sugi pula,zdreantzo !!!

 • <cite itemprop="author">Dorin Oprescu</cite>

  Asa vorbeste un viitor mort cu o viitoare moarta ?

 • <cite itemprop="author">Kovacs Iosif</cite>

  arata-mi unu si te cred,sa nu vi cu basme cu Iisus sau mai stiu eu ce poveste.Concret,x s-a reincarnat.Poate sufletul sa primeasca alta misiune,dar corpul actual se duce in tarana.Si nu se intoarce sub nicio forma de materie

 • <cite itemprop="author">Gaby</cite>

  Va convine sau nu…trebuie sa va obisnuiti cu ideea ca inca din viata si mai ales odata cu moartea legea entropiei functioneaza, Odata cu moartea dispare constiinta de sine,nemaiavand cine sa o genereze neuronal. Deci ,hai sa fim seriosi , gata cu basmele cu Imparatia raiului, mantuirea si altele. Faptele sunt singurele care mai raman.

 • <cite itemprop="author">Victor</cite>

  Nu pot să cred câţi imbecili îşi duc traiul în ţara asta, aşteptând a doua venire când o face plopul pere şi răchita micşunele.

 • <cite itemprop="author">Gabriel Doru Mihuta</cite>

  OFERTA
  DE LUCRU ACCESIBILA SI INEDITA

  Selectam
  dezvoltatori de proiect pt. piata nationala si international.NU este necesara
  nici un fel de experienta!Oferim ,prin email,curs gratuit si complet de
  instruire.Plata castigurilor realizate este garantata prin contract legal.Se
  lucreaza in confortul de acasa,online,cel mult 3 ore/zi.Cerem seriozitate
  maxima si dorinta de-a invata ceva absolutnou si de viitor.Pt. detalii
  trimiteti textul “info” la adresa de email:mihutza_gabriell@yahoo.com

 • <cite itemprop="author">Manolache Ingrid</cite>

  creeepy!

 • <cite itemprop="author">Doar Yo</cite>

  bla, bla, bla…o adunatura de imbecili care cred in viata vesnica, nu va mai agitati atat pentru ca dupa moarte nu este nimic, ai murit … punct , ii faci fericiti pe altii…

 • <cite itemprop="author">Aurelia Marcu</cite>

  Nu exista reancarnare!Si da ,din tarana am fost luati,in ea ne intoarcem.Insa sufletul….in mainile Lui Dumnezeu!!

 • <cite itemprop="author">Adrian</cite>

  Daca nu esti de acord, exprima-te civilizat! Expresia ta nu constituie nici un contraargument

 • <cite itemprop="author">Narcisa Ducu</cite>

  Ești mai cretin decât cretinismul, imbecilule!
  Ce ți-a făcut femeia, dobitocule?
  Dacă te deranjează comentariul ei, exprimă-te civilizat sau du-te de te cată…

 • <cite itemprop="author">Narcisa Ducu</cite>

  Și câți idioți și demenți sadea se îndoiesc de Parusia…

 • <cite itemprop="author">Narcisa Ducu</cite>

  „Daca Dumnezeu nu exista si tu ai crezut in El, nu ai pierdut nimic. Dar
  daca Dumnezeu exista si tu nu ai crezut in El, ai pierdut totul!”
  (B.Pascal – matematician și om de știință). Einstein:”Știința fără credință este oarbă!”

 • <cite itemprop="author">Narcisa Ducu</cite>

  Tu, cu siguranță nu mergi în Rai, momentan…

 • <cite itemprop="author">Narcisa Ducu</cite>

  Reîncarnarea e de kkt! E penibil să credem că ne prefacem în floare sau în câine, oameni buni! Avem un singur suflet, o singură viață!

 • <cite itemprop="author">Adrian</cite>

  Cimitirele sunt pline de oameni care au crezut că fără ei nu se mai poate face nimic. Moartea însă ne readuce la egalitate…la fel de țepeni

 • <cite itemprop="author">Narcisa Ducu</cite>

  și un malahist idiot ce se crede ”Buricul Pământului”…

 • <cite itemprop="author">Andrei Botan</cite>

  esti adventista?

 • <cite itemprop="author">Andrei Botan</cite>

  nu are ce sa raspunda
  tu trebuie sa te trezesti

 • <cite itemprop="author">Andrei Botan</cite>

  sa te futi tu cu Dzeul tau
  ai incercat?

 • <cite itemprop="author">Nistrean Daniel</cite>

  Auzi draga, credinta si religie sunt lucruri diferite, eu pot sa cred in profesorul meu, in iubita mea sau in idealuri, religia insa e o dogma si are o careva ierarhizare precum si structura. Deacord ca nu e ok sa te exprimi urat, dar unii oameni deja sunt sacaiti de asa persoane si bine ar fi sa le mai taca gura inainte sa gandeasca.

 • <cite itemprop="author">Nistrean Daniel</cite>

  Nu poti afla adevarul prin credinta, doar prin cunoastere (nu internet)

 • <cite itemprop="author">Rapid Juventus</cite>

  vad ca cineva nu crede in reincarnare dar eu unul cred tinand cont de
  faptul celor care au trait o data sau de mai multe ori experienta vietii
  de dupa moarte. eu nu am patit asta dar am patit cateva chestii
  paranormale si luminita de la capatul tunelului de cateva ori.
  nu
  poti sa spui ca nu exista ceva dupa moarte pentru ca este gresit cu
  siguranta. exista fantome exista iele si alte denumiri cu siguranta
  dracul exista si dumnezeu la fel pt ca sunt prea multi oameni care nu au
  nici un interes sa minta si au trait experiente fel si fel. prea multe
  vietuitoare de tot felul pe lumea asta natura si atmosfera astea au fost
  facute de cineva cum omul face la randul lui o masina sau un pc asa a
  facut acest pamant cu planete si stele cum un savant incearca sa faca si
  el ceva in laboratorul lui numai ca noi am fost facuti de cineva prea
  experimentat sau la plural iar daca nu credeti cititi cateva povesti cu reincarnari spuse de doi copii mici in vietile anterioare traite in alte locuri de pe pamant de care si-au adus aminte cu precizie foarte mare

 • <cite itemprop="author">Pavel Pavel</cite>

  deci…sa le luam in ordine inversa :
  5. Corpul scoate sunete- adica gaze, de la ultima gustare….gaze.
  4.Ridurile dispar imediat – dispar si facturile, taxele si alte treburi legate de birocratie.
  3.Faci pe tine- normal, nu mai poti face pe altu.
  2.Corpul decedat intepeneste – normal, nu e o situatie relaxanta, esti in stare alerta, se intampla ceva.
  1.Parul si unghiile par ca creasc in continuare -normal, viata merge mai departe, punct si de la capat.

 • <cite itemprop="author">ultrASRoma</cite>

  si tu te simti treantza,spurkato?:))

 • <cite itemprop="author">ultrASRoma</cite>

  sugi pula cu mata ca si contraargument!

 • <cite itemprop="author">Kovacs Iosif</cite>

  cum nu suntem facuti din tarana, banuiesc ca nu suntem copii si stim,intoarcerea in materie este altceva.Partea cu sufletul ramane cea care nu poate fi inteleasa.Si poate fi chiar cea daruita de Dumnezeu,avand in vedere ca si o floare are …existenta,nu?Putem da Domnului ce-i al Domnului,putem sa fim buni,putem sa credem,dar hai sa nu fim cretini.Umblatul in coate,pupatul de moaste,sperietoarea cu iadul etc.tin de educatie.Articolul se adeseaza profanilor care dau pe spate la ‘ stire’ si isi dau examenul in prostie

 • <cite itemprop="author">Kovacs Iosif</cite>

  Nu mergi,esti..dus.La groapa sau crematoriu.Partea Suflet,este cea care naste controverse.Articolul descrie ce se intampla cu…trupul.Se relaxeaza,muschii devin lasci,nu mai retin nimic,deschid tate caile rusinoase: materia fecala,lichidele care ne tineau in viata,ridurile etc.Totul intra in final,gata! singur,SUFLETUL,acel mare necunoscut,va face ce stie el mai bine.Daca l-am cunoaste am fi egalii lui Dumnezeu…asa ca ramanem la stadiul de …creatie

 • <cite itemprop="author">Kovacs Iosif</cite>

  esti tare,omule

 • <cite itemprop="author">Rapid Juventus</cite>

  numai din comentariul tau este clar ca nu prea gandesti deloc esti inculta ce sa mai. reincarnare in floare. nu avem o singura viata si daca nu crezi vb cu cei care au fost in moarte clinica o data sau de mai multe ori sau cu povestirile facute de doi copii in care si-au adus aminte cu exactitate de locurile traite intr-o viata anterioara si de familiile lor. au facut parintii sa caute pina au gasit acele locuri au fost in vacanta au vb cu familiile acelea si copii au spus lucruri cu exactitate si secrete stiute numai de oamenii aia. nu aveau de unde sa cunoasca acele aspecte si aceste povestiri nu au treaba una cu alta nu se cunosc copii intre ei dar aceste lucruri dovedesc ca reincarnarea exista iar treaba cu luminita de la capatul tunelului tu nu ai trait-o sau chestii paranormale nu ai patit dar o sa treaca timpul si o sa schimbi parerea aia a ta. citeste povestiri adevarate de genul asta si dupa sa mai vb ca sa vezi ca nu este cum crezi tu

 • <cite itemprop="author">deui</cite>

  exista ingineria genetica:)

 • <cite itemprop="author">deui</cite>

  mai studiaza circuitul materiei in natura

 • <cite itemprop="author">deui</cite>

  dovedeste. sau mai bine citeste cu mintea deschisa TOATA biblia, sau kr carte se potriveste religiei tale

 • <cite itemprop="author">deui</cite>

  nu te oftica. atunci cand e timpul, fiecare fiinta vie v-a constientiza k sunt lucruri normale

 • <cite itemprop="author">akire.bv7</cite>

  Cautam agenti de publicitate on-line , part time sau full time . Pentru mai multe informatii trimiteti textul INFO la adresa akire.bv7@gmail.com .

 • <cite itemprop="author">Attila János</cite>

  E drept,
  {materie + energie(viață) = suflet viu}
  iar ecuația este reversibilă,adică
  {sufletul viu – viață (energie) = țărână}.-e
  simplu,am putea spune.

  Oare de unde (provine) acea energie
  extraordinară,acea scânteie,acea esență vitală?- poate,că
  totuși există ceva,cineva ,Dumnezeu…!? Viața în esență e o
  adevărată capodoperă! Doar ADN-ul,ca de exemplu. Câtă
  complexitate,câtă inteligență…,și fiecare individ e unic,chiar
  fiecare entitate biologică este unică. Nu există doi oameni
  identici,nu există două floricele identice.
  Viața este un dar special!
  Concluzii:
  -Noi existăm,deci există și Dumnezeu.
  -Dacă suntem câte o ființă unică,reincarnarea
  ,…e non sens. Într-o altă ordine de idee:
  -Deci,ce am PRIMIT în dar?- VIAȚĂ!-și astfel am
  DEVENIT SUFLET viu.
  -Viață după moarte?-păi ori viu, ori mort. Dacă
  cineva e în viață,nu e mort. Dacă e mort,numai trăiește. Cele
  două se exclud reciproc. Și totuși,dacă luăm în considerare
  concluziile anterioare;dacă există Dumnezeu,dacă mi-a dat viață
  și m-a deosebit făcându-mă unic,trebuie să admit,că el poate să
  mă readucă în viață,să mă învieze dacă vreți.

 • <cite itemprop="author">ultrASRoma</cite>

  narcisisto,sa-mi sugi pula cu toata familia ta !!!

 • <cite itemprop="author">ultrASRoma</cite>

  sugi pula cu iijosu ma-tii !!!

 • <cite itemprop="author">ultrASRoma</cite>

  baga-ti-ai pula-n ma-ta si-n biblia mortilor ma-tii !!!

 • <cite itemprop="author">ultrASRoma</cite>

  sa moara ma-ta ?

 • <cite itemprop="author">Kovacs Iosif</cite>

  Poate ai in vedere ca din tine vor face sapun sau harac de fasole…ori studiezi circuitul apei in natura.Materia solida circula?Baietica,din cacatul de tine va ramane acelsi gunoi si oase ca din oricare,deci studiul tau e pierdere de timp

 • <cite itemprop="author">deui</cite>

  sti, sapunul si „haracul” sunt lucruri utile. kk de mine, e un lucru complex, chiar dk ma refer doar la o excretie.
  multumesc pt compliment.
  pacat k pe puiul din bratele tale ai sa-l inveti ineptii de gen” Materia solida circula?”

 • <cite itemprop="author">Nicoleta Rosnovat</cite>

  Cea mai buna oferta de lucru! Selectam urgent dezvoltatori de
  proiect pentru piata nationala si mondiala. Plata castigurilor realizate este
  garantata prin contract legal. Se lucreaza part-time (in timpul liber) sau
  full-time, la alegere. Cerem seriozitate maxima si dorinta de a invata ceva
  absolut nou si de viitor. Va oferim alte detalii dupa ce trimiteti textul
  ”Info” la adresa de email: nicoleta_rosnovat@yahoo.com

 • <cite itemprop="author">Nic</cite>

  Da’ tu cu ma-ta nu poti suge pulile noastre bai handicapatule?

 • <cite itemprop="author">Kovacs Iosif</cite>

  puiul meu e mare si l-am invatat…degeaba.Materia :solida: si tare de cap circula in continuare,cealanta materie din pacate doar se TRANSFORMA.Spre stiinta ta.Dar nu toti avem perioade utile pierdute destul pe pamant.Ma voi stradui sa nu raspund altor atentionari necoapte.

 • <cite itemprop="author">deui</cite>

  fb. multumesc de informatie. dar stii, materia solida e o stare. intre circuit si circulatie e diferenta de cateva litere, cred k n-ai vaz diferenta

 • <cite itemprop="author">ultrASRoma</cite>

  o fut pe mata rece!

 • <cite itemprop="author">ultrASRoma</cite>

  Bravo,uite un raspuns tare :))

 • <cite itemprop="author">DRACULA_FOLD</cite>

  tu nu ai auzit de spirit dar vorbesti de materie. afla de la mine ca spiritul nu moare ci se reincarneaza asa ca imi bag pula in materia ta solida nu foloseste la nimic aceasta discutie si nici nu ai cum sa te contrazici cu mine. unii spun ca totul moare in univers dar eu nu cred asa ceva eu cred in regenerare la nivel universal iar spiritele o sa-ti spuna ca excrementul esti tu. deci spiritul circula asa ca nu pot sa-ti dau mintea mea sa intelegi unele lucruri cand tu vorbesti de lucruri la nivel de amatori nu poti gandi ceva mai intens ca te gandesti mereu numai la pula

 • <cite itemprop="author">deui</cite>

  … si dupa un an apare prima ta erectie… dar asta pt k ti-au spus spiritele

 • <cite itemprop="author">DRACULA_FOLD</cite>

  e clar ca esti de o prostie inimaginabila esti la fel de redusa la minte ca majoritatea romanilor care sunt lasi si nu fac nimic in timp ce altii au furat si fura in continuare au vandut resursele si au facut datorii inimaginabile acum 25-30 de ani. romanii sunt fututi si se lasa fututi de politicieni romani sau straini, chinezi,negri,arabi,straini si tigani doar pentru ca au crezut ce au vazut la televizor si inca cred in continuare. iar tu faci parte din partea asta de care vorbesc de oameni prosti care au facut stramosii nostrii de rusine cand ei au platit cu viata sa apere aceasta tara frumoasa si bogatiile ei pe care jigodiile ordinare au vandut-o la niste straini fara ca voi sa ridicati un deget. ridicati doar pe internet ca acolo sunteti toti campioni mondiali la bataie si la razboi

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *