Search for content, post, videos

Ce sa mancam pe canicula

Vara este pe zi ce trece mai apriga, la fel si caldurile insuportabile. Stiati ca exista alimente care ajuta organismul sa tolereze arsita verii? Iata cateva exemple:

Legumele cu un continut scazut de amidon, cum ar fi: fasolea verde si galbena, conopida, broccoli, dovleceii, ciupercile si castravetii.

Zarzavaturile cu frunze verzi: spanacul, salata verde, varza.

Fructele proaspete de sezon. Cele mai racoritoare sunt merele, grepfrutul, mandarinele, mango, smochinele, perele, capsunele, pepenii verzi si galbeni.

Cele mai indicate lichide pe timp de canicula sunt apa plata, apa minerala, precum si toate sucurile naturale facute din fructe. Evitati sucurile acidulate din supermarket.

Ceaiurile calde au proprietatea de a hidrata organismul, au  efect racoritor si revigorant. Unul dintre cele mai racoritoare ceaiuri de vara este cel de menta amestecat cu ceai verde.

<

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *