Search for content, post, videos

Ce sa mananci pentru a reduce riscul aparitiei cancerului

mancarea sanatoasa alimente sanatoase

Potrivit unui studiu realizat recent, exista o serie de alimente care, daca sunt consumate zilnic, pot reduce riscul aparitiei cancerului si, mai mult decat atat, reduc si riscul decesului din cauza afectiunilor respiratorii sau neurologice.

Studiul a fost realizat intr anii 1986 si 2015, de catre o echipa de cercetatori din Olanda.

La studiu au participat mai mult de 12.000 de barbati, cu varstele cuprinse intre 55 si 68 de ani. Concluziile cercetarii au fost publicate in Jurnalul Medical Interna?ional „Epidemiology”.

Toti cei participanti la studiu au raspuns la intrebari cu privire la ce obiceiuri alimentare au in mod normal.

In urma acestui amplu studiu, cercetatorii au ajuns la concluzia ca acele persoane care au consumat in fiecare zi fructe oleaginoase sunt supuse unui risc mult mai mic de aparitie a diverselor tipuri de cancere si boli respiratorii sau neurologice.

Se pare ca este de ajuns ca zilnic sa fie consumate 15 grame de fructe oleaginoase, precum alunele, nucile, migdalele, fisticulu sau caju-ul, pentru a tine cancerele departe si on special pentru a preveni astmul pulmonar, dementa si alte bolo neurodegenerative.

„Este surprinzator cum doar 15 grame de fructe oleaginoase pe zi reduce riscul de deces cauzat de diabet, cancer, boli respiratorii sau neurologice. Acizii care se gasesc în aceste alimente sunt cei care ne ajuta sa reducem riscul de apari?ie a mai multor probleme de sanatate”, a precizat Piet van den Brandt, profesor la Universitatea Maastricht din Olanda.

<

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *