Search for content, post, videos

Ce poti pati daca bei ceai in exces

Ceaiul este recunoscut pentru proprietatile sale antioxidante, dar consumat in exces poate dauna grav sanatatii, iar marturie stau o multime de cazuri medicale.

 

Un caz studiat de specialistii din medicina si publicat in New England Journal of Medicine (NEJM) prezinta situatia unei femei britanice in varsta de 47 de ani care a dezvoltat osteogeneza imperfecta, cunoscuta mai degraba sub denumirea de boala oaselor fragile.

 

Practic, oasele femeii s-au fragilizat in mod excesiv, prezentand un mare risc de fracturi, si i-au cazut dintii din gura – toate de la bautul excesiv de ceai.

 

Intr-adevar, ea nu se limita la una sau la trei cesti de ceai pe zi, ci bea pana la 12 cesti, echivalentul a aproximativ un litru de ceai. Atata cantitate contine noua miligrame de fluoride, care poate duce la fluorizarea scheletului osos, reducand densitatea oaselor. Astfel, acestea devin tot mai fragile.

 

Pe de alta parte, consumul excesiv de ceai a fost asociat si problemelor de prostat. Un studiu efectuat la Universitatea din Glasgow a aratat ca barbatii care beau mai mult de sapte cesti de cafea pe zi prezinta un risc cu 50% mai mare de a dezvolta cancer de prostata decat cei care beau doar trei.

 

Un alt studiu publicat in British Medical Journal in 2009 a aratat ca obiceiul de a bea ceaiul foarte fierbinte, la aproximativ 70 de grade celsius, creste riscul de a dezvolta, pe parcursul vietii, cancer esofagian.

 

<

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *