Search for content, post, videos

Ce nu stiai despre sughituri

Sughiturile pot fi foarte enervante, insa stiinta din spatele lor este foarte interesanta.

Sughiturile au foarte multe cauze

Sughiturile pot fi cauzate de soc, stres, consumul de alcool, fumat, schimbarea brusca a temperaturii, excitarea si supraalimentarea. Multe dintre aceste lucruri irita esofagul, care poate declansa sughitul.

Sughiturile ar trebui sa fie de scurta durata

Daca sughitul dvs. dureaza doua zile sau mai mult, ati putea fi expusi riscului unor probleme grave de sanatate. Sughiturile care nu dispar ar putea semnala o serie de afectiuni medicale, inclusiv ulcer, malarie, si chiar cancer. Iata ce ar putea sa va spuna sughitul despre sanatatea ta.

Nu doar oamenii sughita

Majoritatea mamiferelor sughita, surprinzator. Dar oamenii tind sa sughite mai mult decat orice alt animal. Este mai frecvent ca bebelusii sa sufere de sughit decat adultii, iar fetusii sunt cunoscuti pentru ca sughita in uter.

Remediile de acasa pentru sughituri nu sunt dovedite stiintific

Nu exista niciun remediu stabilit pentru sughituri, in afara de medicamente. Nu iti face griji daca nicio tactica nu functioneaza, cum ar fi speriatul, tinerea respiratiei sau consumul unui pahar cu apa. Multe remedii de acasa, cum ar fi respiratul intr-o punga de hartie elibereaza ioni de calciu in sange care blocheaza activitatea sistemului nervos. Acest lucru poate cauza scadere in spasmele muschilor, dar nu este o metoda batuta in cuie si nu garanteaza oprirea sughiturilor.

Nimeni nu stie de ce exista sughiturile

Unii oameni de stiinta spun ca sughiturile sunt o trasatura ramasa din trecutul nostru – ca muschii care ne fac sa sughitam au fost initial destinati pentru creierele noastre. Altii spun ca sughiturile ajuta fetusii sa se pregateasca pentru respiratie prin exercitarea muschilor.

loading...
<

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *