Search for content, post, videos

Ce medicamente luam cu noi in vacanta?

Pe langa biletele de drum, banii de cheltuit si valizele cu haine si cosmetice, in orice calatorie e bine sa avem la noi o trusa medicala cu un minim de medicamente necesare in orice situatie. Nu ma gandesc la cele dintre voi care urmeaza un tratament si pe care il vor continua si in concediu, pentru ca voi nu veti uita cu siguranta de minimul necesar. Acest ardicol se adreseaza celor care nu sufera de nimic dar, care ar putea omite din bagaje aceasta trusa de urgenta. Pentru a preveni orice complicatii in concidiu, orice situatii care le-ar putea ruina distractia, nu uitati deci sa luati cu voi:

Medicamentele pentru dureri de cap

Migrenele sau simplele dureri de cap pot aparea din varii motive si, chiar daca esti in concediu, in perioada de relaxare, nu inseamna ca aceste probleme te vor ocoli. Nu uita deci sa iei cu tine in trusa de urgenta sicateva pastile de aspirina sau ibuprofen, chiar paracetamol. Cu atat mai mult, primele doua te vor ajuta si in cazul durerilor menstruale.

Medicamente pentru probleme gastrice si digestive

Riscurile unor astfel de tulburari sunt destul de mari pe tot parcursul anului, ele insa crescand odata cu vacanta, cand ne hranim mai mult la restaurant decat acasa. probleme gastrice minore precum aciditatea crescuta vor fi astfel trecute cu vederea atunci cand trusa noastra medicala de urgenta va contine cateva pastile care le sa tempereze. Medicamente antiacide veti gasi in orice farmacie si le puteti cumpara fara prescriptie.

Ce medicamente luam in vacantaTot in perioada de vacanta cresc si riscurile tulburarilor digestive, precum diareea, cauzata de consumul de alimente care nu sunt pregatite corespunzator, alterate sau consumul de fructe nespalate. Nu trebuie deci sa lipseasca din trusa de urgenta nici medicamentele antidiareice sub forma de pastile sau praf, nici sarurile pentru rehidratare orala, aceste tulburari deshidratand organismul. Pe langa acestea, consumati multe lichide si alegeti-va meniul cu atentie.

Antialergice, anti arsuri solare

Pentru a evita neplacerile cauzate de diferite alergii si urticare, consumati doar apa plata si alegeti cu grija meniul. Luati totusi la voi, in trusa medicala de urgenta si cateva pastile antialergice si antivomitive. In cazul in care stiti ca suferiti de anumite tipuri de alergii, luati cu voi pastilele prescrise de medic pentru situatiile de criza. Evitati de asemenea mancarurile prea grase sau prea picante.

Nu trebuie sa lipseasca din bagajul vostru nici crema speciala cu factor de protectie impotriva arsurilor solare, probleme care apar de obicei in zilele de concediu cand expunerea la razele ultraviolete este mai mare. In cazul in care observati arsuri, la primele simptome luati medicamente inflamatoare precum aspirina, usturimile putandu-le calma cu comprese reci.

Dezinfectantele

In orice vacanta dar mai ales atunci cand facem excursii, riscurile unor rani usoare precum juliturile sau zgaraieturile creste. De aceea, spirtul si rivanolul sunt doua substante care nu ar trebui sa lipseasca din trusa medicala de urgenta, alaturi de nelipsitul pansament. Pe langa acestea, daca mai aveti loc, puteti adauga si cate o sticluta de apa oxigenata si iod, alte doua dezinfectante de baza.

loading...
<

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *