Search for content, post, videos

Ce fel iti este afectat corpul in mod miraculos, daca mananci prune

Prunele au efecte miraculoase asupra organismului, daca sunt consumate cu moderatie. Aceste fructe au atat de multe prorpietati benefice, incat sunt cu adevarat incredibile pentru starea de sanatate.

Asadar, iata ce fel iti e afectat corpul, in mod miraculor, daca mananci prune:

1. Prunele pot sa previna cnacerul si bolile cardiovasculare. Acest lucru se intampla datorita faptului ca sunt bogate in fitonutrienti numiti fenoli. Potrivit cercetatorilor, fenolii previn deeriorarea celulelor cand vine vorba despre oxidarea moleculelor de grasime in organism.

2. Prunele pot preveni aparitia diabetului de tip II si a obezitatii. Acest lucru se intampla datorita faptului ca sunt foarte bogate in fibre solubile care se pare ca ar ajuta si mentinerea nivelului de zahar din corp. Mai precis, aceste fibre incetinesc viteza cu care aliemntele parasesc stomacul si astfel intarzie absorbtia de zahar in fluxul de sange.

3. Consumul de prune imbunatateste sanatatea oaselor si reduce riscul aparitiei osteoporozei datorita faptului ca sunt bogate in flavonoide si in compusi fenolici.

4. Prunele sunt una dintre cele mai bogate surse de vitamona K si de beta-caroten. Acesti compusi, potrivit cercetatorilor, au proprietatea de a-i face pe oameni mai fericiti si de a proteja organismul de daunele radicalilor liberi.

<

1 comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *