Search for content, post, videos

Ce faci cand ai toxiinfectie alimentara

Toxiinfectia alimentara este o afectiune datorata consumului de alimente sau bauturi contaminate. Primele semne ale bolii apar, in general, intre 2 si 48 de ore dupa consumul alimentelor contaminate.

Poti suspecta ca ai facut o toxiinfectie alimentara daca apar simptome precum: stare de rau, cefalee, ameteli, febra (uneori cu frisoane), greata, dureri abdominale, scaune frecvente, apoase, uneori cu striuri de sange. Iata cateva sfaturi pentru a trece cu bine peste momentele neplacute.

In primele ore de la debut, evita tratamentul impotriva diareei si a varsaturilor, deoarece in acest mod organismul incearca sa elimine germenii care au provocat infectia.

Bea doar lichide, pentru a preveni deshidratarea. Prin diaree si varsaturi, organismul pierde cantitati importante de lichide. Este indicat consumul de apa minerala, apa plata sau infuzie de plante.

Dupa primele 24 de ore de regim hidric, poti incepe sa mananci alimente dietetice – orez, banane, paine prajita, supe slabe. O toxiinfectie usoara va dura maximum una-doua zile.

Daca simptomele sunt severe sau dureaza mai mult de doua zile , ai febra mare si durerile de abdomen sunt intense, trebuie sa te adresezi medicului.

Nou-nascutii, copii mici, femeile insarcinate, varstnicii precum si persoanele cu sistem imun deficitar au un risc crescut de a dezvolta intoxicatii alimentare si complicatii severe. Aceste persoane trebuie sa apeleze la ajutor medical de specialitate in cazul in care suspecteaza o astfel de infectie.

 

loading...
<

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *