Search for content, post, videos

Ce este si cum scapi de boala Buerger

Cunoscuta si sub numele de Trombangeita obliteranta, boala Buerger se caracterizeaza prin ocluzia de cauza inflamatorie a arterelor distale ale extremitatilor, manifestata prin insuficienta circulatorie a degetelor picioarelor sau mainilor.

Este comparabil cu alte tulburari cardiovasculare, care includ ateroscleroza si fenomenul Raynaud, un tip de vasculita care este legata de tulburari de tesut conjunctiv.

Cauze

Cauza exacta a bolii lui Buerger este idiopatica sau necunoscuta, potrivit Health Line. Conform publicatiei, totusi, genetica poate fi una dintre cauzele principale ale bolii la unii oameni care sufera de aceasta afectiune. Fiziologic, tulburarea incepe cu umflarea si formarea de cheaguri de sange in vasele de sange, care interfereaza cu fluxul sanguin normal si previne circulatia sanguina eficienta prin tesuturi si celule. Ca urmare, tesuturile mor, deoarece nu primesc oxigen si substante nutritive suficiente.

Epidemiologie

Potrivit Medscape, prevalenta bolii lui Buerger s-a redus in ultimii zece ani. Acesta este un rezultat al declinului prevalentei fumatului, precum si al modificarii gravitatii criteriilor de diagnosticare. Conform publicatiei, prevalenta tulburarii in Statele Unite in 1947 a fost de 104 cazuri pentru fiecare 100.000 de populatie. Dupa aceea, rata prevalentei a scazut la aproximativ 12,6 pana la 20 de cazuri pentru fiecare 100 000 de populatie. Tulburarea este, de asemenea, frecventa la persoanele cu varsta cuprinsa intre 20 si 45 de ani si nu implica copii si varstnici. Barbatii au de obicei boala, desi rata de incidenta la femei creste; acest lucru se datoreaza cresterii frecventei fumatului la femei. De asemenea, boala lui Buerger este frecventa in evreii israelieni din desertul Ashkenazi, precum si in indivizii indieni, japonezi si coreeni. Persoanele care locuiesc in Europa de Nord au sanse mai mici de a avea boala.

Semne si simptome

Boala lui Buerger prezinta o serie de simptome. Potrivit Clinicii Mayo, simptomele includ durerea, care este intermitenta, in bratele, mainile si picioarele persoanei. Conform publicatiei, durerea poate avea loc atunci cand persoana foloseste mainile si picioarele; in caz contrar, durerea dispare. Alte simptome includ inflamatia de-a lungul unei suprafete inferioare pielii datorita cheagului de sange din vena; Fenomenul Raynaud sau schimbarea culorii degetelor si degetelor de la picioare in cazul in care sunt expuse la frig; si rani deschise dureroase pe degete si degetele de la picioare.

Remedii naturale

Pentru remedii la domiciliu, conform publicatiei, pielea este verificata pentru taieturi si zgarieturi; se face pentru ca ele pot deveni cu usurinta radacini ale unei infectii mai grave. De asemenea, ele sunt protejate si sunt neexpuse la rece. Daca sunt prezente taieturi, acestea sunt curatate cu sapun si apa. Unguent antibiotic si bandaj curat sunt, de asemenea, aplicate. Vindecarea ar trebui monitorizata si esecul de a se vindeca rapid ar trebui sa solicite consultul medicului.

Remediile din plante servesc, de asemenea, ca modalitati naturale in gestionarea gangrenei. In conformitate cu Ygoy, ginkgo, echinacea, coada-calului, turmeric si ulei de chimen negru pot fi folosite. Conform publicatiei, extractele de ginkgo sunt luate si 25 de picaturi sunt consumate zilnic, in timp ce 20 picaturi de echinacee sunt administrate de trei ori pe zi. Apoi, intre 15 si 20 de picaturi de suc se poate aplica sub forma de compresa umeda sau se adauga la apa de baie a persoanei. In cele din urma, amestecul de turmeric si ulei de chimen negru poate fi aplicat peste brat si picioare.

Renuntarea la fumat este, de asemenea, unul dintre remediile pentru boala lui Buerger. Dupa Medscape, persoana este sfatuita sa opreasca orice utilizare sau expunere la produsele din tutun, plasturii de nicotina, tutunul de mestecat si fumul de la alte persoane.

Boala lui Buerger este o afectiune care da durere si disconfort unei persoane, ducand la interferente in realizarea activitatilor de viata ale acelei persoane. Astfel, cel mai bine este sa consultati un medic pentru evaluarea, planificarea si implementarea corespunzatoare a tratamentelor.

<

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *