Search for content, post, videos

Ce este detoxifierea organismul si cum o fac nutritionistii

In materie de detoxifiere, cel mai bine aflam de la specialisti. Iata cum ce inseamna detoxifierea organismului in viziunea nutritionistilor!

 

Odata cu venirea primavarii, se pune tot mai mult accent pe detoxifierea organismului dupa o alimentatie de iarna incarcata in produse din carne si prea putin compusa din fructe si legume. Insa, exista moduri corecte si incorecte, chiar nesanatoase, de a-ti detoxifia organismul, iar cel mai bun mod poate fi indicat chiar de nutritionisti.

 

In loc sa apelati la fel de fel de regimuri alimentare de detoxifiere care sa implice cine stie de „sucuri” bizare sau reducerea masiva a aportului alimentar, mai bine invatati de la profesionisti ce inseamna detoxifierea sanatoasa a organismului. In acest sens, Eve Kessner, nutritionist la New York si instructor in cadrul centrului SoulCycle, cu reprezentante atat in SUA, cat si in Marea Britanie, vine cu sfaturile potrivite!

 

Hidratare, hidratare si iarasi hidratare!

 

„Bea multa apa”, este principalul sfat al nutritionistului Eve Kessner. Consumul ridicat de apa este cel mai bun mijloc de detoxifiere a organismului. Pe langa beneficiile hidratarii, apa este principalul mijloc prin care toxinele sunt eliminate din organism.

 

Puteti incepe dimineata cu apa calda cu lamaie. S-a facut mult tam-tam in jurul acestui mic procedeu de detoxifiere si pe buna dreptate!

 

Apa fiarta, cu lamaie adaugata si adusa la o temperatura ce permite consumul ei este ideala deopotriva pentru detoxifiere si pentru slabit sanatos, pentru ca accelereaza procesele de eliminare a toxinelor din corp. Cel putin doi litri de apa pe zi trebui bauti. Asadar, asigurati-va ca beti cel putin opt pahare mari de apa sau macar patru sticle de jumatate de litru pe zi de apa!

 

Puneti-va in miscare!

 

Pe langa consumul de apa, transpiratul este al doilea dintre cele mai eficiente mijloace de detoxifiere. Si cum nu transpiri oricum, este indicat sa te pui in miscare cu exercitii fizice macar moderate, de patru ori pe saptamana, cate 30 de minute macar pe sedinta. Efortul fizic pune organismul in miscare din interior in afara. Elibereaza endorfine, fapt care genereaza o stare de bine, dezmorteste musculatura si articulatiile, scapandu-va astfel de dureri si de „intepeneala” generala a corpului. Mai mult, miscare sustinuta accelereaza metabolismul. Acest lucru inseamna, deopotriva, un proces mai rapid de ardere a caloriilor, cat si un proces mai rapid de eliminare a toxinelor din organism, asadar, de detoxifiere!

<

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *