Search for content, post, videos

Ce efect are asupra ta consumul de papaia

Nu este consumat foarte des in Romania si nici nu este apreciat la adevarata sa valoare. Vorbim despre papaia, un fruct extrem de gustos si sanatos, datorita cantitatii foarte mari de nutrienti pe care acesta ii contine. Afla ce poate face acesta pentru sanatatea ta citind in articolul de mai jos.

Acesta are ca tara de origine Mexicul si a fost raspandit in perioada coloniilor in intreaga lume. Cuceritorii au luat semintele fructului si au gasit alte zone in care acesta poate creste fara probleme. Initial acesta a fost consumat ca o delicatesa si nu era accesibil oricui, insa odata cu trecerea timpului papaia a devenit mai comuna si se putea gasi in marile piete ale lumii. In momentul de fata, acest fruct poate fi cumparat in Romania din hypermarketuri la preturi cuprinse intre 14 si 16 lei.

In urma unor analize mai detaliate, specialistii din domeniu au descoperit ca papaia poate fi extraordinar de benefica pentru sanatate, fiind in prezent recomandata de majoritatea nutritionistilor pentru diete. Continutul ridicat de fibre, calciu, fosfor, fier, tiamina, niacina si un complex de vitamine ajuta la intarirea sistemului imunitar si actioneaza cu precizie asupra sistemului digestiv, ridicand rata miscarii intestinale.

Semintele din papaia sunt insa adevaratele vedete, cand vorbim de potentialul ridicat pe care acestea il pot avea in oferirea de efecte benefice corpului uman. Aceasta ajuta la protejarea rinichilor si pot fi chiar tratament pentru insuficienta renala. Un alt aspect interesant al consumului de seminte de papaya este reprezentat de capacitatea sa de a curata ficatul de toxine si sunt chiar utile impotriva cirozei hepatice in combinatie cu sucul de lamaie. Acestea ajuta si scaderea nivelului de grasimi si zahar din corp prin absorbtia acestora si eliminarea lor prin excretie. Pe langa toate acestea, consumul de seminte de papaia ofera protectie sistemului digestiv si va poate ajuta sa slabiti mult mai usor.

loading...
<

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *