Search for content, post, videos

Ce boli poti avea si ce esti predispus sa patesti, dupa culoarea ochilor

O echipa de cercetatori de la Scoala de medicina a Universitatii din Colorado a studiat bolile la care sunt predispusi oamenii, in functie de culoarea ochilor.

Astfel, potrivit studiului realizat de americani, culoarea ochilor poate fi un indiciu în ceea ce priveste riscul de a dezvolta anumite boli. Este vorba despre boli de natura cutanata in mare parte care au incidenta mai mare la persoane cu o anumita culoare de ochi.

Asadar, specialistii din SUA au monitorizat aproape 3.000 de persoane care sufereau de vitiligo, boala care duce la aparitia unor pete albe pe piele. Dintre acestia, 27% aveau ochiii albastri sau gri, 30% ochii versi si 45% ochii caprui. Luand in calcul ca distributia normala a populatiei din SUA este de 52% ochi albastri/gri, 27% caprui si 22% verzi, concluzia a fost una singura: vitiligo apare mai rar la persoanele cu ochi albastri si mai des la cele cu ochi caprui.

„Din punct de vedere genetic, vitiligo si melanomul sunt diametarl opuse. Aceleasi variatii genetice care fac o persoana mai vulnerabila la vitiligo îi scad risc ul de a dezvolta melanom si viceversa”, a explicat la vremea realizarii studiului Richard Spritz, doctor specialis care s-a ocupat de realizarea acestui studiu.

Specialistii americani au avut ideea de a realiza acest studiu dupa ce au analizat datele oferite de cercetatorii din China. Potrivit acestora, culoarea ochilor denota mai multe tipuri de boli dupa cum urmeaza:

Ochi albastri – predispozitie la astm, la eczeme si la boli oculare

Ochi caprui   – predispozitie la hepatita, reumatism, boli digestive si dereglari endocrine

Ochi verzi      – predispozitie la boli de rinichi

 

 

loading...
<

1 comment

  • […] Asadar, specialistii din SUA au monitorizat aproape 3.000 de persoane care sufereau de vitiligo, boala care duce la aparitia unor pete albe pe piele. Dintre acestia, 27% aveau ochiii albastri sau gri, 30% ochii versi si 45% ochii caprui. Luand in calcul ca distributia normala a populatiei din SUA este de 52% ochi albastri/gri, 27% caprui si 22% verzi, concluzia a fost una singura: vitiligo apare mai rar la persoanele cu ochi albastri si mai des la cele cu ochi caprui. sursa:   Lyla.ro […]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *