Search for content, post, videos

Ce ar trebui sa mananci atunci cand ai pofta de dulce sau sarat! Adevaratul mesaj transmis de organism

Poftele de dulce sau sarat, mai ales pe timpul menstruatiei, ascund carente din cauza carora organismul nu functioneaza asa cum ar trebui.

Exista cateva alimente care te vor ajuta sa scapi de pofta de dulce sau sarat. Iata care sunt mesajele pe care organismul incearca, de fapt, sa le transmita.

Organismul nu cere dulce, ci magneziu si crom

Mai mult de 50% dintre femei sustin ca le este pofta de ciocolata sau de dulce in zilele ce preced menstruatia. Specialistii sustin ca aceste pofte vin din cauza unui dezechilibru al nivelului de zahar din sange rezultat din cauza unei deficiente de magneziu si crom.

Scapa de pofta de dulce cu nuci, seminte, broccoli, mazare sau hrisca, pentru o doza marita de crom, dar si cu banane, boabe de soia si ton pentru a suplimenta doza de magneziu din organism.

Nu ai pofta de sarat, ai nevoie de sodiu, potasiu si vitamine din complexul B

Atunci cand ai pofta de gustari sarate pot fi semnalate suprasolicitari ale glandelor suprarenale.

Cortizonul, hormonul care mentine organismul alert in timpul zilei, poate crea probleme atunci cand nivelul lui creste peste limita, devenind hormonul stresului.

Atunci cand organismul este stresat, contizonul impiedica buna functionare a aldosteronului, hormonul responsabil cu absorbtia sarurilor.

Pentru a scapa de pofta de sarat mananca gustari care contin saruri minerale. Este recomandata telina. Semintele de floarea-soarelui sunt o sursa de potasiu, vitamine din complexul B, consumarea lor ajutand la nomalizarea functionarii glandelor suprarenale.

<

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *