Search for content, post, videos

Cauzele aparitiei cancerului de col uterin. Care sunt simptomele alarmante

Principala cauza a aparitiei cancerului de col uterin este virusul HPV. Medicii spun că această boală poate apărea atât în urma unei infectări cu virusul HPV, dar şi din cauza unei diete dezechilibrate.

Iata cateva cauze care pot declansa aparitia cancerului de col uterin:

Fumatul joacă şi el un rol important în apariţia acestei afecţiuni. Femeile fumătoare au un risc de două ori mai mare de a se îmbolnăvi, spre deosebire de cele care nu au acest viciu. Specialiştii sunt de părere că fumul de ţigară are un efect cancerigen nu numai asupra plămânilor, dar şi asupra multor altor organe, printre acestea numărându-se şi colul uterin.

Dieta săracă în fructe şi legume creşte riscul de cancer de col uterin. Studiile au arătat că cele mai multe cazuri au fost depistate în rândul femeilor cu excese de greutate.
Istoricul familial este şi el pe lista factorilor care duc la apariţia cancerului de col uterin.

Studiile recente au demonstrat creşterea riscului de îmbolnăvire de cancer de col uterin la femeile ale căror mame sau surori suferă de această boală. Unele studii arată că problema este lupta cu infecţia cu HPV care duce la o afecţiune ereditară.

Cancerul de col uterin este un neoplasm malign al colului uterin sau cervixului cum mai este numit. Se poate manifesta prin sângerare vaginală, dar simptomele sunt de multe ori absente până când cancerul e deja într-un stadiu avansat. Tratementul constă în intervenție chirurgicală (incluzând excizie locală) în stadiile incipiente și chimioterapie împreună cu radioterapie în stadiile avansate ale bolii.

Sase femei mor zilnic din cauza cancerului de col uterin, statistica ce plaseaza Romania pe primul loc in Europa in ceea ce priveste mortalitatea provocata de aceasta boala.

Iata 3 Simptome ce pot depista instalarea cancerului de col uterin:

Secretiile vaginale modificate. Intr-un stadiu mai avansat de evolutie a cancerului de col uterin secretiile pot sa apara modificate, ele sunt apoase si pot contine striuri sanguinolente (firisoare rosii de sange). Uneori sangerarile sunt mai evidente dupa micile traumatizari: punerea diafragmei, dupa actul sexual, dupa spalaturi vaginale, etc.

Constipatia. Constipatia si balonarile sunt iarasi unul din semnele pe care le poate da cancerul de col uterin, semne nespecifice care pot fi usor ignorate de pacienta sau pot sa apara si in alte tulburari.

Anemia. Anemia apare secundar pierderilor regulate de sange si scaderea rezistentei organismului datorita bolii canceroase care il secatuieste de nutienti si energie.

 

<

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *