Search for content, post, videos

Cauzele ametelilor. Ce e vertijul

Simti ca uneori se invarte pamantul cu tine? Nu te impacienta, una din trei persoane se confrunta la un moment dat in viata cu vertijuri. In spatele lor se pot ascunde afectiuni minore sau grave.

Daca este un fenomen izolat, vertijul poate semnala o problema de moment, dar, daca persista timp de doua- trei luni este cazul sa faci un control medical amanuntit pentru a descoperi cauza si pentru a urma un tratament.

Tensiune scazuta

Senzatia de ameteala timp de cateva secunde poate aparea din cauza tensiunii care scade brusc. Se instaleaza mai ales la schimbarea pozitiei corporale. In general, acest lucru se intampla celor care au tensiunea 10 sau 11. Daca tensiunea scade si mai mult, apare vertijul.

Sistemul nervos

In acest caz, vertijul te ia pe nepregatite, incepe puternic, dar te linistesti peste ceva vreme fara sa faci nimic special. De multe ori, este secundat de tulburari de vedere), slabiciune la nivelul membrelor superioare sau inferioare, amorteala sau intepaturi, chiar si pierderea constientei. Poate semnala un accident ischemic, vascular sau epilepsie. Trebuie contactat de urgenta medicul. Daca vertijul precede dureri de cap este vorba, de obicei, de o simpla migrena, dar poate semnala si o tumoare.

Glicemia

Hipoglicemia poate provoca ameteli. Creierul are nevoie de zahar pentru a functiona. Daca nu are suficient, pot aparea probleme. In acest caz, ametelile sunt insotite de crampe musculare. Daca ti se intampla asta, mananca un baton cu cereale sau o banana. Tulburarile urechii interne

Cel mai des, vertijul este provocat de tulburarile urechii interne: afectiuni benigne ale urechii si, mai rar, infectii ale acesteia. Starea acuta dureaza aproximativ trei zile, dar persoana se va simti „dezechilibrata” timp de trei pana la patru saptamani. Si anumite miscari ale capului sau pozitiile inconfortabile din timpul somnului pot provoca vertijuri. In acest caz, simpla repozitionare poate restabili echilibrul

Probleme de vedere

Daca nu evaluezi bine distantele si te simti nesigur atunci cand te deplasezi, ai putea avea tulburari de vedere. Pe de alta parte, asemenea probleme mai sunt provocate si de raul de masina sau de altitudine. Pentru tulburarile de vedere, este nevoie de un consult oftalmologic, pentru a vedea daca ai nevoie de ochelari sau este necesara schimbarea celor pe care ii porti deja. In cazul raului de inaltime sau de masina, este bine sa privesti intr-un punct fix pe parcursul calatoriei.

 

<

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *