Search for content, post, videos

Cat vei trai in functie de forma corpului

Femeile care au silueta para traiesc cu aproape zece ani mai mult decat femeile cu silueta mar.

 

Femeile care au talia subtire si sunt late in solduri, adica cele cu silueta par, traiesc cu 9,5 ani mai mult decat femeile cu silueta mar, care sunt programate sa se ingrase mai ales in zona taliei.

 

In cazul barbatilor, proiectiile sunt mai sumbre. Daca la 30 de ani un barbat are deja burta de bere va trai, cel mai probabil, cu 17 ani mai putin decat speranta normala de viata.

 

Toate acestea au fost prezentate la Congresul European pentru Obezitate de la Liverpool, Marea Britanie. Margaret Ashwell, fost consilier guvernamental care a coordonat studiul in baza caruia oamenii de stiinta au ajuns la concluziile de mai sus, atrage atentia ca factorul care ucide inainte de termen persoanele cu forma mar este grasime abdominala.

 

 

Tesutul adipos dezvoltat in zona taliei imbraca si organele interne asupra carora exercita presiune si produce hormoni si alte substante care dezechilibreaza tensiunea arteriala, colesterolul si glicemia. Toate acestea duc la probleme cardiace, la diabet si la atac vascular-cerebral.

 

Insa doctorul Ashwell, care a lucrat cu o echipa de matematicieni de la Universitatea Oraseneasca de la Londra, a descoperit ca tesutul adipos abdominal afecteaza sanatatea umana si in timp ce persoana supraponderala sau obeze depune efort fizic.

 

Medicii care au efectuat studiul au luat in calcl indicele de masa corporala (IMC) si o formula matematica bazata pe greutatea si inaltimea persoanei pentru a determina daca sunt intr-o forma buna. Specialistii s-au folosit si de formula matematica pentru IMC nu este suficient de bun ca indicator al starii de sanatate a unei persoane, pentru ca nu face diferenta intre cat este masa musculara si cat este grasime in corpul unui om. Din acest motiv unii atleti sunt clasificati drept obezi, pentru ca au un IMC de peste 30.

 

Iata de ce doctorul Ashwell a stabilit ca raportul dintre talie si solduri, sau forma corpului, este un indicator mult mai bun al sperantei de viata a unei persoane decat indicele de masa corporala. Ea a ajuns la acesta concluzie dupa efectuarea unui studiu la care au participat 3.000 de britanici, femei si barbati, pe o perioada de 20 de ani.

 

Dupa ani de analiza, doctorul Ashwell a stabilit care este persoanele care vor fi sanatoase si vor trai mai mult timp sunt cele care au “circumferinta taliei mai mica decat jumatate din greutatea corporala”.

 

 

<

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *