Search for content, post, videos

Cat de sigure sunt paharele din care bei

Un studiu realizat de Universitatea Plymouth si publicat in data de 5 noiembrie, in revista Science of the Total Environment, a demonstrat ca 7 din 10 pahare au iesit pozitive la testul metalelor toxice.

Pentru studiu au fost analizate 72 de pahare, atat noi cat si folosite.

“Prezenta elementelor periculoase pot afecta sanatatea organismului persoanei care le utilizeaza. A fost surprinzator sa gasim un nivel atat de crescut de cadmium si alte substante, in compozitia paharelor. ” a mentionat Andrew Turner, reprezentant studiu.

Cadiumul poate duce la aparitia cancerului si a afectiunilor renale, iar studiile au aratat un nivel de 1000 de ori mai mare de metale, decat cel acceptat.

Toxicitatea paharelor poate fi absorbita de organism si poate ramane pentru o perioada indeungata de timp si acest lucru poate duce la diverse afectiuni patologice. “Exista un risc crescut cu privire la dezvoltarea afectiunilor patologice”, a adaugat Turner.

Tuner sustine ca daca se vor mai adauga pigmenti periculosi in fabricarea paharelor de pe piata, numarul bolilor cronice vor fi in continua crestere.

“De ce se mai folosesc astfel de substante chimice, pentru producerea paharelor, în China si Uniunea Europeana? Oamenii ar trebui sa fie avertizati de pericolele la care se expun!” a concluzionat Turner.

<

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *