Search for content, post, videos

Cat de rau este sa iti rozi unghiile?

Crezi ca este doar un tic enervant? Gandeste-te mai bine. Onicofagia sau rosul unghiilor este un obicei des intalnit care afecteaza 30% dintre adulti, 45% dintre adolescenti si 30% dintre copii.

Desi acest tic cauzat de stres, anxietate sau plictiseala pare inofensiv, poate invita bacteriile sa patrunda in corp si in sange. Asadar, sansele de raceala sau gripa cresc. Sa nu mentionam faptul ca iti poate strica zambetul.

Raceala si gripa
Conform CDC, exista peste 200 de virusuri in mediul inconjurator in orice moment. Chiar daca riscul este mic daca nu ai un sistem imunitar slabit sau daca nu iei contact cu cineva bolnav, poti sa te protejezi si mai mult daca incetezi sa iti mai rozi unghiile. Virusurile care cauzeaza gripa pot ramane si pe maini, asa ca spala-te frecvent pe maini cu apa si sapun. O metoda buna de a inceta sa iti mai rozi unghiile este sa mesteci guma.

Cum iti poate strica dintii
Rosul unghiilor iti poate strica dintii si gingiile. Pe aceasta cale iti poti ciobi sau plesni dintii din fata. De asemenea te pot durea gingiile si iti poti deteriora tesuturile gingivale. Discuta cu dentistul tau daca gutierele te pot ajuta sa scapi de acest tic sau daca pot minimaliza pagubele. Poate ca iti va sugera si alte variante care te vor ajuta sa scapi de acest obicei pentru totdeauna.

<

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *