Search for content, post, videos

Cat de periculoase sunt betisoarele de urechi

Urechile noastre sunt foarte sensibile, asa ca organismul nostru a dezvoltat ceara ca sistem de aparare impotriva tuturor daunatorilor externi.

Chiar daca are rol protector, ceara in exces poate cauza o imagine neplacuta, asa ca este important sa ne ingrijim si sa nu o lasam sa ne cauzeze probleme de imagine.

Igiena urechilor este foarte importanta, insa sunt singura ca nu stiai ca betisoarele de urechi iti pot fi foarte daunatoare pentru sanatatea auzului tau. Ceara din interiorul urechilor are rol si de lubrifiant natural si contribuie activ la buna functionare a aparatului auditiv.

Daca folosesti des betisoare pentru urechi, atunci ar trebui sa stii ca te supui unui risc destul de mare. O parte din ceara se indeparteaza cu ajutorul acestora, intr-adevar. Dar atunci cand folosesti betisorul o parte din ceara din urechi este impinsa catre timpan. Urechile au capacitatea de a se curata singure, dar doar atunci cand ceara este la suprafata.

Prea multa ceara impinsa catre timpan poate crea infectii bacteriene cu foarte mare usurinta, ce poate duce la pierderea auzului daca nu sunt tratate si descoperite la timp. Recomandarea specialistilor este sa nu mai folosesti betisoarele in exces si sa alegi alte cai mai putin daunatoare de a scapa de ceara din urechi.

<

1 comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *