Search for content, post, videos

Castiga timp oferindu-l

In zilele noastre, toti suferim de lipsa de timp, avand senzatia ca viata noastra cotidiana este o jonglare continua intre serviciu si casa. Dar putem sa amplificam sentimentul ca avem timp pentru noi, insine, tocmai oferindu-l altor persoane.

Oamenii de stiinta de la Universitatea din Pennsylvania (SUA), citati de publicatia de specialitate Science Daily, au descoperit ca idee de a avea sau nu timp este pur subiectiva, fiind influentata de modul in care priveste fiecare in parte programul din cele 24 de ore ale zilei.

Practic, vom inceta sa mai simtim ca nu avem timp pentru noi daca in cele cateva ore pe zi care ne raman libere ne intalnim cu oameni, socializam, toate insa cu scopul de a-i ajuta cumva, de a-i face sa se simta mai bine.

Oferirea voluntara a timpului creste senzatia ca nu am pierdut timpul, alimentandu-ne satisfactia personala ca am facut un bine in ziua respectiva, arata patru experimente separate analizate de oamenii de stiinta americani.

Cercetatorul-sef in psihologie de la Universitatea din Pennsylvania, Cassie Mogilner, sustine ca oferirea voluntara a timpului creste sentimentul personal de competenta si eficienta, datorita valorificarii fiecarui minut al zilei care, in alte conditii, este pierdut zacand pe canapea, in fata televizorului.

loading...
<

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *