Search for content, post, videos

Cartofii prajiti, carnea rosie si alcoolul, cei mai mari dusmani in nutritie

Crestinii romano-catolici au sarbatorit duminica Pastele, sarbatoare pe care o asteapta si ortodocsii. Mesele vor fi bogate în preparate din carne de miel sau ied, însa sfatul nutritionistului este sa consumam cu moderatie. si daca tot o facem, ideal ar fi sa punem alaturi cat mai multe legume si fructe si sa eliminam pe cat posibil alcoolul.

Nutritionistul Virgil Stroescu a atras atentia, la Romania TV, asupra pericolului pe care îl prezinta pentru organism carnea rosie, indiferent de modul de preparare, dar si cartofii prajiti. Oricat ar fi de gustoase.

Nu recomand niciunui roman inteligent sa mai manance cartofi prajiti. Asta deoarece cartoful pus în ulei încins formeaza o substanta, acrilamida, care din 2002 s-a dovedit ca este potential cancerigena. Apoi, de mii de ani mancam carne rosie: de miel, de vaca, de porc, de vita. Ei bine, în 2007 o fundatie internationala de cercetare a cancerului a dovedit ca nu trebuie sa consumam carne rosie prea mult, pentru ca este potential cancerigena si ea. Nici macar la gratar nu e buna, pentru ca fumul care se ridica din carne si din carbuni nu este deloc sanatos. A doua nenorocire este faptul ca, pentru a-si pastra culoarea în vitrina, carnea pe care o cumparam din magazine se baga în nitrit de sodiu si de potasiu, care la temperaturi înalte produc nitrozamina, care ne face rau, spune nutritionistul.

Citeste articolul integral pe RTV

 

loading...
<

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *