Search for content, post, videos

Carnea de miel, benefica sau toxica pentru organism?

Mai sunt doar cateva zile pana la Paste, iar tu ai inceput deja sa te gandesti la meniu si la lista de cumparaturi. Bineinteles, de pe aceasta nu poate lipsi traditionalul miel, atat de gustos si de apetisant.

Inainte de a alege mielul si de a decide cum il vei gati, ar trebui sa afli mai multe despre beneficiile sau riscurile pe care le implica aceasta carne asupra sanatatiitale.

De ce este carnea de miel sanatoasa

Carnea de miel are foarte multe beneficii, precum aportul ridicat de proteine, avand in vedere ca este o carne rosie. Este satioasa si are o valoare energetica mare.

In plus, organele mielului sunt o sursa excelenta de fier si contin din belsug zinc si carnitina. Acestea se gasesc in cantitati mai mari in ficat.

Alte elemente benefice pentru sanatate pe care le contine carnea de miel sunt calciul, acidul folic si vitamina E, chiar daca acestea nu se regasesc in cantitati mari.

Ce riscuri are consumul de miel asupra sanatatii tale

Desi aportul sau de proteine este foarte important pentru organismul uman, carnea de miel contine si elemente nocive pentru sanatate, asa cum sunt grasimile saturate.
Citeste  continuare articolului pe acasa.ro ( http://goo.gl/yAo0yU )

loading...
<

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *