Search for content, post, videos

Caderea parului la femei. Boli care o o cauzeaza

Caderea parului la femei este din ce in ce mai intalnita si mai mult decat atat incepe sa apara de la varste din ce in ce mai fragede. Acest lucru se intampla pe deoparte din cauza conditiilor in care traim si pe de alta parte din cauza unor boli care o cauzeaza.

Asadar, cadrerea parului la femei poate fi din pacate rezultatul felului in care anumite boli afecteaza organismul.

Caderea parului la femei. Boli care o o cauzeaza – stresul

O perioada foarte stresanta in viata unei femei poate cauza caderea parului, sustin specialistii. Pierderea parului din cauza stresului se numeste telogen effluvium si are loc pe o perioada definita de timp, respectiv cat timp dureaza perioada stresanta.

Caderea parului la femei. Boli care o o cauzeaza – anemia

Specialistii sustin ca una din 10 femei cu varsta cuprinsa intre 20 si 49 de ani sufera de anemie din cauza lipsei de fier din organism. Lipsa de fier din organism duce automat la caderea parului. Medicii recomanda femeilor care se confrunta cu aceasta problema sa consume suplimente pe baza de fier si totodata sa isi faca analizele pentru a descoperi care sunt deificientele de tip nutritional.

Caderea parului la femei. Boli care o o cauzeaza – hipotiroidismul

Hipotiroidismul este o afectiune a tiroidei care se manifesta prin faptul ca glanda tiroida nu produce destui hormoni pentru functionarea optima a organismului. Unul dintre efectele aceste afectiuni este caderea parului, pe langa alte simptome precum oboseala, sensibilitatea la frig, depresia si constipatia.

Caderea parului la femei. Boli care o o cauzeaza – carenta de vitamine si minerale

Carenta de vitamine si minerale duce implicit la caderea parului. Acest lucru se intampla in special femeilor care tin cure de slabire pe perioade lungi de timp din cauza carora firul de par nu se mai hraneste cum trebuie. Pentru a evita caderea parului, este important consumul de carne, ciuperci, oua si alimente verzi.

<

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *