Search for content, post, videos

Cactusul, beneficii formidabile pentru organism! Ai manca daca ai sti ce contine?

Cactusul, cunoscut si sub numele de “fructul dragonului”, este foarte popular in America centrala si unele zone din Asia, insa este tot mai intalnit in supermarket-urile din Romania.

Daca nu stiati pana acum, fructele de cactus se mananca si exista trei tipuri comestibile:

  • Coaja rosie si pulpa rosie;
  • Coaja rosie si pulpa alba;
  • Coaja alba si pulpa alba.

Fructele provenite de la cactusi sunt bogate in antioxidanti, enzime, vitamine, minerale, fibre, licopen si fitoalbumine.

Cactusii contin un compex de vitamina B, vitamina A, Vitamina C, betacaroten – intalnit in special la cele cu pulpa rosie, Vitamina E, zinc, selenium, fier, calciu si magneziu.

Consumul florilor de cactus este indicat in diete, deoarece organismul consuma mai multa energie decat furnizeaza fructele in sine. Din acest motiv se considera ca ele contin calorii negative.

Beneficiile aduce organismului

Diabet
In anumite zone, bolnavii de diabet consuma fructele de cactus datorita continutului de fbre si indicelui glicemic scazut.

Fructele de cactus protejeaza pancreasul, iar acest lucru adigura o secretie gradata a insulinei.

Afectiuni cardiovasculare
Fructele de cactus sunt un ajutor real in protectia vaselor de sange si a inimii, preveninta ateroscleroza, infarctul miocardic, accidentele vasculare cerebrale si tensiunea arteriala.

Imunitate
Consumul frecvent de fructe de cactus ne protejeaza de afectiunile sezonului, de raceala, gripa, viroze. Fructele de cactus sunt recomandate in preventia cancerului de colon, iar licpenul previne dezviltarea celulelor tumorale si aparitia cancerelor.

Fructele de cactus se consuma crude, insa trebuie sa aveti mare grija cum ii curatati, deoarece, asa cum stiti, coaja lor are tepi.

Loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *