Search for content, post, videos

INCREDIBIL, dar adevarat! Iata bolile care te protejeaza de cancer

Potrivit descoperirilor unor oameni de stiinta, un sistem imunitar activ si calit poate sa ajute la prevenirea cancerelor.

Pe langa viata sanatoasa si echilibrata, cu o alimentatie corecta si mult sport, pentru a preveni aparitia cancerelor, exista si o serie de factori mai putin cunoscuti care sporesc protectia organismului.

CITESTE SI

 

Pantofii cu toc inalt cresc riscul de cancer

Cancerul mamar la barbati

Potrivit teoriei mai sus mentionate, unele boli sau afectiuni pun in miscare sistemul imunitar uman ajutand-ul astfel sa supte impotriva aparitiei celulelor canceroase.

Alergiile

Cercetatorii din SUA de la Scoala Publica de Sanatate din Boston au ajuns la concluzia ca alergiile prezinta un avantaj. Se pare ca persoanele sensibile si care dezvolta multe alergii sunt mai protejate de cancer cerebbral. Riscul alergicilor de a se alege cu cancer cerebral este cu 40% mai mic spre deosebire de majoritatea oamenilor. La noi in tara, potrivit ultimelor statistici, unul din patru copii sufera de o alergie si 12% dintre adulti se afla in aceeasi situatie.

Astmul

Barbatii care sufera de forme de eczeme sau de astm sunt mai paziti in fata cancerului, spre deosebire de femei. La aceasta concluzie au ajuns cercetatorii de la Universitatea din Montreal, din Canada. Se pare ca, culmea, barbatii care sufera de astm sunt mai feriti de cancerul pulmonar datorita faptului ca sistemul imunitar se concentreaza pe apararea plaminilor.

„Astmul si eczemele aparute pe un fond alergic sunt cauzate, de fapt, de un sistem imunitar care face exces de zel, adica hiperactiv. De aceea, este posibil ca celulele imunitare sa faca, în acelasi timp, si rau, si bine organismului, eliminând în mod eficient celulele anormale, de tipul celor canceroase”, explica profesorul doctor Marie-Claude Rousseau, unul dintre autorii studiului canadian.

Alzheimer

Si maladia Alzheimer are si ea efect de protectie impotriva anumitor tipuri de cancer, sustin cercetatorii din cadrul Academiei Americane de Neurologie. Cauzele legaturii dintre cele doua boli nu sunt pe delin elucidate de oamenii de stiinta. Cu toate acestea, se pare ca explicatia principala este faptul ca, în cazul bolnavilor de Alzheimer, este activata o proteina care ofera protectie anticancer.

 

<

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *