Search for content, post, videos

Berea scade riscul de pietre la rinichi

Potrivit unui nou studiu realizat de catre Departamentul de Nutritie al Scolii Publice de sanatate Harvard, berea este unul dintre alimentele care are grija de rinichii nostri.

Studiul a conchis ca, datorita efectului duretic si al cantitatii mari de apa pe care il contine, berea reduce riscul aparitiei de calculi renali. Pentru a ajunge la aceste rezultate, cercetatorii au folosit 21 de diferite bauturi iar berea s-a dovedit a fi cea mai eficienta pentru scaderea riscului de aparitie a pietrelor renale. Studiul a fost realizat pe 45.000 de barbati cu varste cuprinse intre 40 si 75 de ani si a durat sase ani.

“Bauta in cantitati moderate, berea contribuie la diminuarea riscului formarii depozitelor de calciu in rinichi. Aceste depozite de calciu amestecate cu saruri si alte minerale se transforma in cele din urma in pietre localizate la nivelul rinichilor.”, potrivit preşedintelui Centrului de Studii despre Bere, Sanatate si Nutritie, Corina Zugravu.

 

loading...
<

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *