Search for content, post, videos

Beneficiile uleiului de piper negru

Poate nu indeajuns de cunoscut la noi, uleiul de piper negru se bucura de o reala apreciere in alte tari, datorita faptului ca aduce o multime de beneficii pentru organism si ajuta sistemul digestiv. Totodata, in uzul extern se recomanda pentru actiunea sa calmanta asupra sistemului muscular solicitat in diverse activitati sportive.

Uleiul de piper negru se produce indeosebi in India, Singapore, China, Madagascar, Malaesia si Indonezia. Produsul este obtinut din boabele de piper uscate, prin metoda distilatiei cu aburi. Uleiul acesta este analgezic, stimuleaza metabolismul si are rol antifungic, laxativ, afrodisiac sau tonic.

Trebuie retinut faptul ca uleiul de piper negru nu este recomandat persoanelor alergice, dar nici copiilor sau femeilor insarcinate. Totodata, acesta poate provoca iritatii persoanelor cu pielea sensibila atunci cand se foloseste in uz extern.

Printre principalele beneficii ale uleiul de piper se numara cele care lupta ompotriva obezitatii, artritei, oboselii cronice, durerilor musculare si infectiilor fungice.

 CONTINUAREA PE GHID-CULINAR.RO

<

1 comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *