Search for content, post, videos

Beneficiile uleiului de masline. Ce efect are asupra corpului tau

Uleiului de masline i se mai spune si “aurul lichid”, fiind asociat cu numeroase beneficii asupra sanatatii, in mare parte datorita cantitatii ridicate de antioxidanti continuta. De altfel, medici recomanda pentru consumul zilnic 2-3 linguri de ulei de masline extravirgin.

Uleiul de masline scade riscul de cancer

Femeile adepte ale regimului alimentar mediteranean, care consuma cel putin patru linguri de ulei de masline pe zi prezinta, dupa o perioada timp de sase ani, cu 62% mai putine riscuri de dezvoltare a cancerului mamar comparativ cu cele al caror regim alimentar nu contine ulei de masline, se arata intr-un studiu citat de “Jama Internal Medicine”.

Uleiul de masline scade tensiunea arteriala

Mai multe cercetari au demonstrat ca o alimentatie bogata in ulei de masline contribuie la reducere tensiunii arteriale la persoanele sanatoase. In cazul pacientilor aflati sub tratament pentru scaderea tensiunii, s-a descoperit ca dependenta lor de medicamentatie se diminueaza daca includ in regimul de zi cu zi uleiul de masline, scrie “The American Journal of Clinical Nutrition”.

Uleiul de masline scade riscul aparitiei diabetului

Cei care mananca cel putin o lingura de ulei de masline pe zi au cu 10% mai putine riscuri de a dezvolta diabet zaharat decat cei care nu consuma deloc ulei de masline.

Uleiul de masline atenueaza ridurile

Femeile care mananca mai mult de doua linguri de ulei de masline zilnic au semnificativ mai putine riduri decat cele care consuma doar o lingura de ulei de masline sau chiar deloc, arata o cercetare publicata in “PLOS One”.

Uleiul de masline ajuta la slabit

Persoanele care pun in iaurtul lor natural o lingura de ulei de masline au un aport caloric mai scazut pe parcursul zilei decat cele care nu apeleaza la acest truc de slabit.

Uleiul de masline protejeaza oasele

Consumul regulat de ulei de masline poate incetini procesul de pierdere a densitatii osoase specific inaintarii in varsta.

loading...
<

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *