Banala planta cu tulpina atoasa si flori albe izbucnite ca un ciorchine este una dintre cele mai cunoscute ierburi de leac din Antichitate. Stramosii nostri foloseau coada soricelului pentru tratarea diferitelor afectiuni. Abia dupa secole de uz in medicina populara, specialistii si-au abatut atentia asupra acesteia. Iar rezultatele obtinute in tratarea unor afectiuni i-au lasat uimiti!
Recoltare simplaNu ai cum sa nu observi planta odata ce ai iesit la un picnic sau la plimbare pe marginea unui drum de tara. Cu renume de buruiana incapatanata, coada soricelului creste aproape oriunde. Inaltimea ei, de 75-80 de cm, o face usor vizibila in noianul de flori salbatice. Acelasi efect il au si florile ai, alb-rozalii. Rupe o treime din partea superioara pentru a recolta coada soricelului. Apoi pune-o la uscat.
Ceaiul de coada soricelului
Dupa uscare, planta va trebui maruntita. Pentru prepararea unei cani de ceai este de ajuns sa infuzezi in apa fierbinte o lingurita din planta uscata si maruntita.
Citeste continuarea articolului pe acasa.ro ( http://goo.gl/b0G9IY )
Coada soricelului are numeroase beneficii pentru mentinerea intr-o stare buna a sanatatii. De asemenea, aceasta planta http://coada-soricelului.com/ este utilizata in diferite scopuri si tratamente medicale. Va doresc multa sanatate.
cu mare drag v-asteptam pe http://vitabest.ro/ pentru o doza mare de sanatate!!!
vitabest.ro