Search for content, post, videos

Beneficiile pentru sanatate pe care ti le ofera kiwi

Fructul de kiwi are o multime de beneficii pentru sanatate, pe langa faptul ca este delicios. Bogat in nutrienti si vitamine, kiwi este o minune pentru organism.


Fructul de kiwi este bogat in vitamine si minerale. Contine vitamina C, E si K. Vitamina C este cunoscuta pentru abilitatea ei de a ajuta corpul sa lupte impotriva bolilor si a infectiilor. De asemenea imbunatateste functionarea colagenului, o substanta care uneste celulele si tesuturile.

Unele persoane iau suplimente de colagen pentru a intarzia procesul de imbatranire. Vitamina E, pe de alta parte este grozava pentru ten. Actioneaza ca si un antioxidant care ajuta corpul sa elimine substantele nedorite, precum toxinele si radicalii liberi. Vitamina K joaca un rol important in inchegarea sangelui care previne pierderea sangelui in acest proces. Este motivul pentru care este administrat nou nascutilor dupa nastere.

Cand vine vorba de minerale, kiwi contine mangan, cupru si potasiu. Manganul si cuprul ajuta la dezvoltarea celulelor si a tesuturilor. Pe de alta parte, potasiul ajuta la reglarea nivelului de fluide din corp si a ritmului cartiac asa ca joaca un rol important in sanatatea cardiovasculara.

Kiwi si somnul
Kiwi te ajuta sa dormi mai bine si sa iti pastrezi sanatatea pielii. Un studiu a descoperit ca adultii care aveau probleme cu somnul au rezolvat totul cu ajutorul consumului de kiwi.

Reteta
Ca si fruct, kiwi poate fi folosit in multe retete. Ingredientele de care vei avea nevoie sunt: 3 kiwi (cojit si feliat), o cana de coacaze proaspete, 3 cani de capsuni proaspete, 2 cani de faina, o jumatate de lingurita de bicarbonat de sodiu, o jumatate de cana de zahar alb, o jumatate de cana de unt, o jumatate de cana de ulei, un ou si o jumatate de lingurita de extract de vanilie. Pentru glazura vei avea nevoie de o lingura de amidon de porumb, un sfert de cana de zahar alb, o jumatate de cana de apa, o jumatate de cana de suc de portocale si 2 linguri de zeama de lamaie.

Pentru preparare incalzeste cuptorul la 175 de grade. Dupa aceea unge tava cu ulei. Amesteca faina si bicarbonatul de sodiu intr-un bol. In alt bol vei amesteca untul, zaharul, oul, vanilia si uleiul. Dupa aceea adauga ingredientele uscate si amesteca bine. Vei intinde coca uniform pe fundul tavii si o vei coace 10-12 minute pana ce capata o culoare brun-aurie. Dupa aceea las-o sa se raceasca complet.

Pentru umplutura, zaharul, vanilia si crema de branza vor fi amestecate impreuna. Dupa aceea vei intinde amestecul pe crusta rece. Apoi vei aranja feliile de kiwi pe crema si vei pune prajitura la frigider. Pentru glazura, amidonul si zaharul sunt amestecate intr-o cratita pentru sosuri.

Dupa aceea adauga apa, zeama de lamaie si zeama de portocale, fierband amestecul la foc mediu. Fierbe glazura timp de un minut si las-o sa se raceasca complet. La final vei intinde glazura peste feliile de kiwi si vei pune din nou prajitura la frigider.

loading...
<

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *