Search for content, post, videos

Beneficiile ceaiului de tei, planta care te mentine in forma!

Datorita largii raspandiri pe tot globul, ceaiul de tei este de cele mai multe ori privit ca o bautura banala. Insa consumul sau la scara larga indica faptul ca functioneaza ca un remediu excelent pentru numeroase probleme de sanatate, lucru confirmat si de specialisti.

Ceaiul de tei poate ameliora simptome precum tensiunea, durerile de cap, durerile menstruale sau crampele menstruale De asemenea, este recomandat in cazul hipertensiunii arteriale si a aterosclerozei.

 

Acest ceai savurat inca din copilarie de fiecare dintre noi are si cateva secrete. Ritualul pregatirii corecte a ceaiului de teieste de multe ori incalcat. Pana si culegerea florilor din care se pregateste infuzia contine cateva taine pentru nestiutori.

Secretul culegerii florilor de tei

Florile de tei trebuie sa fie culese imediat dupa ce au inflorit, la o zi sau doua dupa prima ploaie, pe vreme insorita. Ele trebuie sa fie uscate la umbra. Efectele terapeutice ale infuziei vor fi, astfel, maxime.

Mucilagiile, uleiurile esentiale, taninurile, glucozidele, flavonoidele, zaharurile, manganul si vitaminele din florile proaspete ale acestei plante sunt benefice atat sistemului imunitar, cat si sistemului digestiv.

Taina prepararii ceaiului de tei

O cana de ceai de tei necesita putina rabdare din partea celui ce o prepara. Dupa ce apa da dat in clocot, pune cate o lingurita sau doua de zahar pentru o cana de ceai.

Citeste  continuarea pe acasa.ro ( http://goo.gl/6Ux2ca )
loading...
<

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *