Search for content, post, videos

Beneficiile a 6 legume si fructe. Fac minuni pentru organism

Fructele si legumele sunt consumate in cantitati mari, insa nu multi stiu cat de benefice sunt pentru organism. Iata cateva dintre secretele pe care nu ti le spune nimeni.

1. Caise

Caisele contin antioxidanti si prezinte capacitati anti-inflamatorii, care ajuta la imbunatatirea sistemului imunitar. Conform studiilor, caisele pot trata numeroare afectiuni cum ar fi cele ale rinichiului si ulcerului.

2. Avocado

Studiile arata ca avocado poate lupta impotriva hipertensiunii si are abilitatea de a incetini pulsul, precum si de a relaxa vasele de sange din pricina capacitatilor cardioprotective.

Avocado contine grasime care este asimilata cu usurita si distrusa de catre corp. Aceasta grasime este mai nutritiva decat grasimea din mancarurile procesate. Conform altui studiu, avocado este extrem de benefic in tratarea diabetului. Poate imbunatati asimilarea de glucoza de catre muschi si ficat, scazand riscul problemelor metabolice.

3. Banane

Bananele sunt bogate in potasiu dietetic care este responsabil de transmiterea semnalelor din sistemul nervos. Oamenii care sufera de deficit de potasiu se confrunta deseori cu probleme cardiace.

Bananele sunt o sursa de vitamine si antioxidanti, consumul lor fiind capabil sa iti imbunatateasca sanatatea generala. In plus, antioxidantii vor elimita radicalii liberi din sangele tau, care iti deterioreaza celulele si tesuturile sanatoase.

4. Brocoli

Brocoli contine fitochimicale care iti pot intari sistemul imunitar si pot lupta impotriva cancerului. Numeroase studii dovedesc ca brocoli poate trata cancerul de prostata din pricina capacitatilor sale anti-inflamatorii. De asemenea poate reduce simptomele de gripa.

5. Castraveti

Castravetii contin o substanta bogata in antioxidanti. Acestia iti pot imbunatati functia cognitiva si au capacitatea de a reduce riscul de cancer. Conform unui studiu publicat in 2014 aceasta substanta s-a dovedit a fi foarte eficienta pentru persoanele care sufera de Alzheimer.

Alt studiu publicat in 2012 arata ca extractul de castravete contine antioxidanti si functii analgezice. In 2013 un studiu a dovedit activitatea chimioterapeutica a acestora.

6. Varza

Varza este in general folosita in salate sau in combinatie cu alte legume si carne din pricina gustului sau prea simplu.

Un studiu din 2015 a confirmat capacitatile sale anti-cancer. Poate preveni cresterea unei tumori si e capabila de a lupta impotriva genelor canceroase.

loading...
<

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *