Search for content, post, videos

Beneficii pentru sanatate ale rasului

Timp de multi ani, oamenii au spus: „Rasul este cel mai bun medicament”, insa cat de adevarat este? Umorul este infectios. Rasul altor persoane poate fi atat de contagios incat poate sa faca un grup intreg de oameni sa rada.

Cand razi cu cineva va intariti relatia si va apropiati. Cea mai buna parte a rasului este ca rasul poate face mai mult de atat. In afara de faptul ca este unul dintre cele mai frumoase sentimente din lume, iata cateva beneficii pentru sanatate ale rasului.

Rasul iti vindeca trupul si pielea

1. Traiesti mai mult.
Un studiu arata ca varstnicii optimisti sau care au mari asteptari de la viata traiesc mai mult decat cei care se gandesc cu groaza la viitor.

2. Scade tensiunea.
Persoanele care rad mai mult sunt mult mai putin predispuse sa sufere de infarct si alte probleme cardiovasculare. O portie buna de ras iti creste tensiunea la inceput, dar dupa o scade si o regleaza.

3. Relaxeaza corpul.
A fost dovedit stiintific faptul ca rasul scade senzatia de stres si tensiune fizica. Muschii tai raman relaxati pana la 45 de minute dupa.

4. Reduce hormonul de stres.
Cand razi, nivelul hormonului de stres este reduc, iar nivelul hormonilor de bunastare se ridica. Ca si rezultat esti mai putin predispusa sa suferi de anxietate si stres in timpul zilei.

5. Intareste sistemul imunitar.
Atunci cand scade nivelul hormonului de stres, sistemul imunitar se intareste. Rasul poate creste numarul de celule T din corp. Aceste celule sunt responsabile pentru productia anticorpilor.

6. Amelioreaza durerea.
Atunci cand hormonii de stres scad, hormonii de bunastare cresc. Acesti hormoni poarta denumirea de „endorfine” si te fac sa te simti mai bine. De asemenea pot alina temporar durerea.

loading...
<

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *