Search for content, post, videos

Bea cafea ca sa traiesti mai mult

Un studiu desfasurat pe o perioada de 14 ani a dovedit ca obiceiul de a bea cafea nu dauneaza sanatatii, ba mai mult, o intareste!

 

Cafeaua te poate feri de 7 afectiuni periculoase

 

Uite ce beneficii iti pot aduce cafeaua si alcoolul

Cercetatorii americani din cadrul Institutului National de Oncologie din Rockville (SUA) au realizat un studiu pe parcursul a 14 ani, ale carui rezultate au fost publicate in revista de specialitate New England Journal of Medicine.

Oamenii de stiinta au petrecut mai bine de un deceniu pentru a stabili cat de sanatos este sa bei cafea iar concluziile aduc doar vorbe bune acestui obicei care te porneste de dimineata.

Potrivit autorului coordonator al studiului, dr. Neal Freedman, bautorii de cafea au sanse sa traiasca mai mult si prezinta mult mai putine riscuri de deces decat cei care nu consuma cafea.

Cifrele arata astfel: barbatii care consuma sase sau mai mult de sase cesti de cafea pe zi au cu 10% mai putine riscuri de a muri prematur, iar in cazul femeilor procentul se ridica la 15.

Atentie!

Studiul a fost facut pe consumatorii americani de cafea, iar in Statele Unite aceasta bautura nu are taria celei din Italia, spre exemplu, si nici a celei din Romania. American Coffee difera substantial de espresso-ul italian sau de cafea clasica de la noi, fiind mult mai putin concentrata.

 

<

1 comment

  • <cite itemprop="author">EVOLUTION</cite>

    Studiu ineficient si inutil.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *