Cand vine vorba de razboiul impotriva diabetului, majoritatea oamenilor se feresc doar de zahar si nu realizeaza ca exista multe alte alimente care prezinta un pericol pentru sanatatea lor.
Conform statisticilor, asiaticii au cel mai mare risc de a face diabet, desi sunt laudati pentru stilul lor sanatos de viata.
Studiile din ziua de astazi au gasit un vinovat socant: orezul alb. O parte normala a dietelor asiatice, orezul alb este bogat in amidon care poate supraincarca organismul cu prea mult zahar. Ca rezultat apare diabetul.
Riscurile orezului alb
– Un castron de orez contine la fel de multi carbohidrati ca si doua pahare de suc acidulat
De ce este daunator? Deoarece carbohidratii se transforma in zahar. Pancreasul nostru secreta insulina pentru a putea sa folosim zaharul. Totusi, exista alimente, precum orezul alb, al carui zahar se absoarbe cu usurinta in sange. Acesta face glicemia sa creasca peste masura, iar pancreasul munceste mai mult decat trebuie.
– Cand iti creste glicemia peste masura stii ca nu este bun pentru tine.
Deoarece pancreasul munceste mai mult decat trebuie devine mai putin eficient din punct de vedere al secretiei de insulina. Ca si rezultat, corpul absoarbe mai mult zahar.
– Excesul de zahar este daunator.
Consumul zilnic de orez iti poate afecta rinichii deoarece exista prea mult zahar in corp. De aici incepe diabetul.
Multi asiatici consuma carbohidrati rafinati, precum orezul si noodles. Aceste alimente vin la pachet cu mult zahar.
Din fericire exista metode prin care poti combate acest risc. Inlocuieste 20% din consumul de orez alb cu orez brun.