Search for content, post, videos

ATENTIE MARE! Cum afecteaza pasta de dinti sperma si fetilitatea masculina!

Potrivit unui recent studiu, mai multe produse care sunt folosite zilnic de catre barbati afecteaza sperma si fertilitatea masculina.
Studiul a conchis faptul ca pasta de dinti si sapunul sunt unele dintre produsele care ar avea un impact destul de mare asupra calitatii spermei si ar influenta astfel fertilitatea masculina.
The Independent anunta ca este prima data cand este demonstrat faptul ca unele substante chimice din aceste produse au efecte asupra spermatozoizilor.

In urma unor teste toxicologice s-a demonstrat ca o treime din substantele „netoxice” continute de produsele de ifiena afecteaza semnificativ spermatozoizii.

Mai precis, aceste substante le impiedica avansarea si ii lipsesc prematur de unele enzime necesare fertilizarii ovulelor.

Studiul a fost realizat sub conducerea profesorului Timo Strunker din Germania.

„Rezultatele sunt ingrijoratoare din cauza ca arata ca produsele chimice sunt mai periculoase decat credeam. Va trebui ca studiile viitoare sa stabileasca daca rezultatele experien?elor noastre explica efectiv scaderea generalizataaa fertilitatii”, sustine Niels Skakkebaek, profesor danez, pionier in domeniul infertilitati.

El a descoperit in 1991 o scadere a calitatii spermei umane, cu 50%, in ultimii 50 de ani.

loading...
<

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *