Search for content, post, videos

Atentie la lichidele care favorizeaza aparitia pietrelor la rinichi!

Persoanele care beau sucuri cu indulcitori artificiali risca sa sufere de pietre la rinichi, in timp ce cele care prefera cafeaua, ceaiul verde si sucul de portocale sunt mai ferite de riscul aparitiei acestei afectiuni.

 

Desi este recomandat consumul de doi litri de lichide pe zi, nu orice fel de lichid iti hidrateaza organismul. Mai mult de atat, din cauza unor bauturi te expui riscului aparitiei pietrelor la rinichi, sustin cercetatorii de la Spitalul pentru Femei din Boston, potrivit Healh Medical News.

 

Persoanele care risca cel mai mult sa faca pietre la rinichi sunt cele care obisnuiesc sa bea zilnic bauturi carbogazoase sau necarbogazoase ce contin indulcitori artificiali. Insa oamenii care beau cafea, ceai verde si suc de portocale sunt mai feriti de formarea pietrelor la rinichi.

 

„Am descoperit ca bauturile indulcite din comert sunt asociate cu o mai mare incidenta a problemelor renale, mai ales a pietrelor la rinichi”, a atras atentia medicul Gary Curhan, de la Channing Division of Network Medicine, care a coordonat studiul asupra modului in care afecteaza sanatatea rinichilor diverse lichide comerciale de consum.

 

Studiul a fost efectuat pe mai bine de 194.000 de oameni, fiind extins pe opt ani. Oamenii de stiinta au descoperit ca persoanele care beau un pahar sau mai multe de bauturi indulcite artificial prezinta un risc cu 23% mai mare de a dezvolta pietre la rinichi.

 

Nancy Copperman, directorul de sanatate publica de la „North Shore-LIJ Health System” din Great Neck (New York, SUA), a precizar ca un adult trebuie sa bea aproximativ 6 pana la 8 pahare mari de lichide pe zi, dar nu orice fel de lichide. Ceaiul neindulcit si, mai ales, apa plata asigura nivelul de hidratare de care organismul are nevoie zilnic si previn formarea pietrelor la rinichi.

 

Studiul din SUA a fost publicat pe 15 mai in revista de specialitate „Clinical Journal” a Societatii Americane de Nefrologie.

 

loading...
<

2 comments

 • <cite itemprop="author">Dr Lewis</cite>

  Ești în datorii? Ai nevoie pentru a ridica numerar pentru costurile de ingrijire a sanatatii sau a datoriilor de plată sau într-o stare de defalcare financiară? Aștepta! Luați în considerare vânzarea de rinichi ca o optiune. Daca doriti sa vinzi rinichi astazi. Mesajul ne immediately.A de rinichi este cumpărat pentru o sumă maximă de fond de ten $ 700,000.00USDollars.The National cumpără în prezent numele kidney.My sănătos este Dr. David Lewis, sunt un nefrolog in rinichi National Spitalul hospital.Our este specializat in chirurgie renala si noi de asemenea, face cu cumpararea si transplantul de rinichi cu un donator corespunzător de viață. Ne sunt situate în India, Canada, Marea Britanie, Turcia, Statele Unite ale Americii, Malaezia, Africa de Sud, etc Dacă sunteți interesat de vanzarea sau cumpararea de rinichi, vă rugăm să nu ezitați să ne contactați prin e-mail: [email protected]

  Donatorii au nevoie Genuine

  Se așteaptă … dumneavoastră răspunde.

  Toate cele bune….

  Dr. David Lewis

 • <cite itemprop="author">Bahena Ruiz Mario</cite>

  Bună ziua tuturor,
  Vindem un rinichi. A salva o viață și de a câștiga bani.
  Vrei sa iti vinzi rinichi pentru a salva o viață?
  Sunteți în căutarea pentru o oportunitate de a vinde rinichi pentru un
  pret bun? Aceasta este o oportunitate pentru tine
  de a vinde rinichi pentru 600.000 de lire si mai sus. Toate
  furnizorii interesați trebuie să contacteze DR. HANADEX unul
  chirurg si consultant nefrolog Hanadex SPITAL Pentru mai multe detalii
  informatii contactati-ne prin e-mail: [email protected]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *