Search for content, post, videos

ATENŢIE! „Centralele de apartament NE ÎMBOLNĂVESC DE CANCER!”. Şi VECINII sunt afectaţi

Un studiu amplu făcut de un grup de cercetători români de la Universitatea de Medicină şi Farmacie „Iuliu Haţieganu”, din Cluj-Napoca, arată că centralele de apartament provoacă boli precum cancerul pulmonar atât vecinilor de deasupra apartamentelor dotate cu asemenea dispozitive, cât şi celor care le deţin. Microcentralele de apartament produc o serie de boli extrem de grave.

Aceasta este concluzia unui studiu aprofundat realizat de un grup de cercetători condus de prof. dr. Gheorghe Benga, şeful Catedrei de Biologie Celulară şi Moleculară a Universităţii de Medicină şi Farmacie „Iuliu Haţieganu”, din Cluj-Napoca. Studiul oamenilor de ştiinţă „Efectele negative multiple ale microcentralelor de apartament” demonstrează că în gazele arse se găsesc hidrocarburi aromatice şi produşi cancerigeni la care nu există concentraţie maximă admisă.

„Oxizii de azot produşi prin arderea gazului natural în aer şi compuşii formaţi ulterior se dizolvă în apa rezultată din arderi, formându-se astfel aerosoli ce sunt purtaţi pe distanţe mari. Aceştia pot intra în tractul respirator al oamenilor din clădire, producând iritaţie şi inflamaţie, scăzând rezistenţa împotriva infecţiilor şi producând exacerbarea astmului şi a altor boli pulmonare. Alţi compuşi din gazele arse, cum sunt formaldehida, funinginea, precum şi radonul, sunt cancerigeni, provocând în special cancer pulmonar şi mutageni, care au, de asemenea, efecte genotoxice”, se arată în studiul cercetătorilor români.

CONTINUAREA AICI.

<

1 comment

 • <cite itemprop="author">oldboy</cite>

  E PLIN DE CANCER IN ROMA
  POVESTI …..cu pesti
  Unde toate apartamentele au centrale murale de 30-40 ani…
  bate campii dom profesor
  CENTRALA PE GAZ METAN in condensatie produce cea mai ieftina gigacalorie din gaz metan cu cel mai bun randament si pret pe kw adus la calorifer de la conducta de gaz. MASTODONTII CHIAR SI CEI IN COGENERARE SUNT CAPUSATI POLITIC si retelele
  subterane sunt pt 30 ani maxim apoi trebuie schimbate pe cheltuieli mari.
  CLUJUL care are cogenerare de pe vremea lui FUNAR are gigacaloria subventionata si la pret mult mai mare decat PRODUSA de centrala proprie , murala pe gaz natural in condensatie.
  Asa ca dom profesor cam bati campii cu gratie…,vino cu un studiu facut pe populatii din condominii din orase europene ce se incalzesc cu centrale murale pe gaz cati au murit din aceasta cauza…..?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *