Search for content, post, videos

Asa te ingrasa stresul! Ce patesti de fapt, cand esti stresat

Stresul este un inamic de temut care isi pune amprenta greu asupra starii generale de sanatate. Mai mult decat atat, potrivit cercetatorilor, stresul este unul dintre principalii factori care te ingrasa, avand in vedere felul in care actioneaza asupra organismului.

Asa te ingrasa stresul:

1. In primul rand, stresul duce la incetinirea prorpietatilor glandei tiroide. Aceasta glanda are si rolul de a regla metabolismul si implicit de a ajuta la eliminarea grasimilor in exces din corp. Avand in vedere ca de cele mai multe ori problemele tiroidiene se declanseaza pe fond nervos, este clar cum afectiunile tiroidei, cauzate de stres, pot duce la ingrasare.

2. Stresul este vinovat totodata de reducerea cantitatii de bacterii necesare pentru procesul de digestie din intestine. Aceste bacterii ajuta la descompunerea si digestia alimentelor iar daca concentratia lor este prea mica, atunci corpul va asimila efectiv substante in exces, ceea ce va duce la ingrasare. Totodata, detoxifierea organismului nu va mai fi realizata corespunzator.

3. Poate unul dintre cele mai grave efecte ale stresului asupra organismului este acela ca incetineste dezvoltarea masei musculare dar favorizeaza arderea foarte lenta a grasimilor. In acest fel, corpul va stoca energie sub forma de grasime in surplus, fara sa inregistreze dezvoltare musculare. Aceasta problema are doua taisuri, avand in vedere ca dezvoltarea musculara grabeste arderea grasimilor in exces din organism.

4. O alta problema pe care o genereaza stresul, este dezechilibrul hormonilor sexuali. Astfel, stresul creste nivelul hormonului estrogen ceea ce duce, de cele mai multe ori, la acumularea de kilograme in plus.

5. Nu in ultimul rand, stresul este vinovat pentru acumularea de grasime in jurul taliei. Acest lucru se intampla din cauza ca organismul este mereu in expectativa unui lucru neplacut, ceea ce declansaza un mecanism de protectie, manifestat si prin stoarea de grasime in jurul taliei si a abdomenului.

<

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *