Search for content, post, videos

Asa previi imbatranirea prematura! Ce sa nu faci pentru a nu imbatrani inainte de termen

Este imposibil sa arati tanara pana la adanci batraneti, dar poti sa previi imbatranirea si sa te folosesti de anumite trucuri pentru a parea mai tanara!

1. Greutatea corporala

Greutatea corporala este esentiala indiferent de varsta! Insa, pe masura ce se aduna anii, mai cu seama in cazul femeilor acesta conteaza si mai mult. In ceea ce priveste imbatranirea, nu atat kilogramele in plus sunt o probleme, ci cele in minus. De altfel, o femeie trecuta de 45 de ani chiar ar trebui sa aiba cu vreo 3 kilograme peste greutatea ei ideala pentru ca, invariabil, pielea se lasa, iar excesul de grasime, chiar mic fiind, contribuie la redarea fermitatii tenului.

2. Frecatul ochilor

Nu conteaza ca este dimineata, seara sau orice alt moment al zilei, femeile nu ar trebui sa-si frece niciodata ochii cu mainile si nici sa nu exercite prea multa presiune atunci cand se demachiaza. Pielea este foarte delicata in zona ochilor, iar frecatul poate sa accentueze liniile finii si chiar sa genereze pigmentari anormale.

3. Somnul insuficient

Pentru energie, pentru concentrare, pentru sanatate, dar si pentru propria piele somnul este absolut esential. Deseori, in anii 20 neglijam importanta somnului, insa cu cat mai multe nopti sunt pierdute, cu cat orele de somn nu sunt, mai mereu, 8-9, cu atat riscul imbatranirii premature a tenului este mai mare.

4. Bautul cu paiul

Desi a bea suc, apa, cocktail sau un preparat din cafea nu pare a fi ceva extraordinar, aceasta practica poate deveni daunatoare pentru ten. Persoanele care obinuiesc mai mereu sa foloseasca paiul cand beau ceva dezvolta mult mai repede linii fine si riduri in jurul gurii din cauza formei cavitatii bucale adoptate in timp de sorb cu paiul.

5. Produsele anti-rid folosite gresit

Este recomandat ca dupa 25-27 de ani o femeie sa foloseasca creme revitalizante si anti-rid. Insa ingredientele anti-rid trebuie sa se regaseasca doar in cremele de fata, nu si in produsele de curatare a fetei. Cu alte cuvinte, degeaba folosesti un gel de curatare de fata cu retinol, peptide si antioxidanti, caci eficacitatea acestor substante anti-rid va fi foarte scazuta. Ele trebuie sa se regaseasca in cremele de fata (de zi si de noapte) pentru a preveni aparitia ridurilor si a le reduce pe cele deja existente.

 

 

<

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *